Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
В Україні запрацював цілодобовий онлайн-чат психологічної підтримки для чоловіків

Фото: www.ukraine.unfpa.org.

В Україні запрацював цілодобовий онлайн-чат психологічної підтримки для чоловіків

У Міжнародний день чоловіків, 19 листопада, в Україні почав працювати онлайн-чат психологічної підтримки

Онлайн-чат запустив UNFPA за підтримки уряду Великої Британії та у співпраці з громадською організацією «Інноваційні соціальні рішення». Він безоплатний, анонімний та цілодобовий.

Про це повідомляється на сайті Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA).

Писати можна в Telegram, Viber або на сайті. Кваліфіковані психологи з багаторічним досвідом проведуть консультацію в текстовому форматі, розповіли в UNFPA.

На добу можна звернутися один раз. Також є обмеження за часом розмови — не більше 90 хвилин. Писати психологам можна з будь-яких питань, що викликають стрес: проблеми на роботі чи стосунках, переживання через війну, складнощі в регуляції гніву тощо.

«Чоловіки в Україні часто живуть з думкою, що мають вирішувати свої проблеми самостійно. Через це вони не звертаються за професійною допомогою. За результатами нашого опитування серед чоловіків, яке ми провели влітку 2022 року, – 90% респондентів не мали досвіду звернення за професійною психологічною підтримкою у будь-якому вигляді. Водночас майже кожен третій українець перебуває у стані значного дистресу, при якому людина не в змозі адаптуватися до стресових ситуацій та спричинених ними наслідків», - зазначила Альона Зубченко, програмна менеджерка UNFPA. 

Водночас, за її словами, майже кожен третій українець перебуває у стані значного дистресу, при якому людина не в змозі адаптуватися до стресових ситуацій та спричинених ними наслідків.

У жовтні 2022 року UNFPA запустив роботу безплатної анонімної та цілодобової лінії психологічної підтримки для чоловіків за номером 2345. За більш ніж рік роботи на лінію здійснили понад 9200 дзвінків.

Нагадаємо, у жовтні на замовлення Інституту соціології НАН України було проведено опитування, яке показало, що рівень психологічного дистресу в суспільстві можна порівняти з другою половиною 2020 року, коли люди чекали на нову хвилю коронавірусу. Так, близько 69% опитаних демонструють нормальний рівень психологічного дистресу, 21% — підвищений, а 10% — високий.

Більше цікавих і найсвіжіших новин Волині шукайте на нашому телеграм-каналі Volyn Nova.

Читайте також: «Вперше в історії чоловікові пересадили ціле око».

Реклама Google

Telegram Channel