Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Ердоган порівняв війну в Ізраїлі зі вторгненням США в Ірак

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.

Фото: Facebook / Recep Tayyip Erdoğan.

Ердоган порівняв війну в Ізраїлі зі вторгненням США в Ірак

Він знову закликав притягнути керівництво Ізраїлю до відповідальності в Міжнародному кримінальному суді

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Ізраїль, як і Сполучені Штати під час війни в Іраку, «намагається легітимізувати» вторгнення до Сектору Гази за допомогою брехні. Він закликав покарати Ізраїль «за воєнні злочини».

Про це повідомляють турецьке державне агентство Anadolu та видання Türkiye.

«Вони намагаються знайти прикриття для воєнних злочинів, які вони вчинили в Секторі Гази. Ізраїль вчинив ці злочини не несвідомо і випадково, а навмисно. Всі масові вбивства були сплановані. Є достатньо доказів для того, щоб ізраїльську адміністрацію судили в Міжнародному кримінальному суді. Ми зробимо все, що в наших силах, щоб забезпечити неупереджене покарання за ці злочини», — сказав Ердоган.

Так, за його словами, понад тисяча юристів звернулася до МКС із проханням відкрити розслідування воєнних злочинів Ізраїлю. Ердоган вважає, що треба «позбутися» прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу, бо нібито 60–70% громадян його країни виступають проти нього.

Він також заявив, що треба перевірити ядерну зброю, якою володіє Тель-Авів, «поки не стало надто пізно». Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан згодом також підкреслив потребу повної денуклеаризації Ізраїлю, щоб забезпечити безпеку в регіоні.

Більше цікавих і найсвіжіших новин Волині шукайте на нашому телеграм-каналі Volyn Nova.

Читайте також: «Фінляндія відправила військових на кордон із росією».

Реклама Google

Telegram Channel