Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
Буде щось креативне: Луцька міськрада вже має ідеї щодо дитячої залізниці

Останній робочий день Луцької дитячої залізниці був 11 грудня 2020 року.

Фото: suspilne.media.

Буде щось креативне: Луцька міськрада вже має ідеї щодо дитячої залізниці

Луцька дитяча залізниця нещодавно перейшла у власність міста

Майновий комплекс планують передати одному з позашкільних навчальних закладів міста.

Про це в коментарі  розповів керівник департаменту економічної політики Борис Смаль, пише Суспільне.

Майновий комплекс дитячої залізниці – це теплотяг, два пасажирських вагони, дві станції «Росинка» і «Водограй», стрілочні пости, колія, шпали, світлофори та інше майно.

Зі слів Бориса Смаля, Луцька дитяча залізниця працюватиме за двома основними напрямками.

Перший – це навчання майбутніх залізничників, цю традицію у Луцьку хочуть продовжити. Другий – рекреаційна зона.

«Тут буде щось креативне, не в такому вигляді, що сів в одну станцію поїхав і нічого не бачиш. Ми щось нове придумаємо», — каже Борис Смаль.

Міська влада має плани щодо подальшого майбутнього дитячої залізниці. Але реалізують їх вже наступного року, бо погода зараз не дозволяє проводити там благоустрій.

«Який буде штат і хто там працюватиме – поки не обговорювали, бо боролися за передачу. Маємо в планах враховувати ідеї колишніх залізничників», — говорить керівник міського департаменту економічної політики.

Борис Смаль каже: два роки тому благоустрій Луцької дитячої залізниці включно з закупівлею меблів для станцій вартував близько 20 мільйонів гривень. Зараз, з його слів, це буде як мінімум 25 мільйонів гривень.

«Наступного року будемо формувати новий кошторис, але хочемо там і заробляти, не тільки витрачати з бюджету. Ми від громади ще будемо збирати ідеї щодо того, які можна там впроваджувати заходи, проєкти тощо. — уточнив Смаль. – Бо, зрештою, почалося це все з ініціативи лучан, які бачили, що об’єкт руйнується і перетворюється в занедбану будівлю».

Останній рейс залізниця виконала 28 серпня 2019 року, а з 31 серпня того ж року все законсервували. Гуртківцям і їх батькам тоді пояснили, що «Укрзалізниця» не в змозі далі утримувати майно, тому гурток, який відвідували 500 дітей, закрили.

Читайте також: На Волині медики врятували чоловіка, якому констатували клінічну смерть.

Реклама Google

Telegram Channel