Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
У Луцьку відбудеться забіг до міжнародної акції проти насильства

Фото Луцької міськради.

У Луцьку відбудеться забіг до міжнародної акції проти насильства

Починаючи з 1991 року, тисячі громадян та сотні державних і громадських організацій з більше ніж 100 країн світу щорічно активізують з 25 листопада до 10 грудня свої зусилля заради об’єднуючої мети: збільшити розуміння та обізнаність про всі форми насильства у громадян, створити в регіоні або державі соціальний простір, вільний від насильства, не допускати його прояви та комплексно реагувати

Спільне проведення Міжнародної акції «16 днів активізму проти насильства» у форматі забігу є солідарним проявом небайдужості учасників/ць до осіб, які пережили і досі переживають травматичний досвід, та заохоченням до турботи про ментальне й фізичне здоров’я як основні складові повноцінної здорової життєдіяльності людини.

Про це йдеться на сайті Луцької міськради.

В Україні, з початком повномаштабного військового вторгнення питання проявів насильства набуло нового жахливого змісту, пов’язаного зі зростанням виявлення випадків сексуального насильства, пов’язаного з війною.

Головною метою проведення забігу є привернення уваги до злочинів насильства з боку військових російської федерації. Це солідарний прояв небайдужості до осіб, які пережили чи переживають травматичний досвід, пов’язаний з військовими діями в Україні. Також це спосіб донесення інформації про способи допомоги постраждалим - наявні соціальні та спеціалізовані сервіси. Він також підкреслює важливість фізичного та психічного здоров'я для повноцінного життя та реалізації власного потенціалу.

Забіг організований таким чином, що взяти участь може кожний охочий – спортсмени, мешканці громади, представники гуманітарних місій, установ ООН, громадських організацій, державних органів, місцевого самоврядування.

ДАТА ПРОВЕДЕННЯ: 26 листопада 2023 року.

ЛОКАЦІЯ: м. Луцьк, вул. Шота Руставелі 11 (стадіон гімназії №20)

РЕЄСТРАЦІЯ ЗА ПОСИЛАННЯМ: https://forms.gle/jEchcKCM93zwFffr8

Читайте також: Якою буде сьогодні і завтра погода на Волині.

Реклама Google

Telegram Channel