Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Бацька лукашенко хотів утекти через Варшаву?

Цікаво, що скажуть про цю книжку Дуда, Зеленський і лукашенко?

Фото із сайту glavcom.ua.

Бацька лукашенко хотів утекти через Варшаву?

На початку війни самопроголошений президент білорусі вів переговори щодо шляхів евакуації через Західний Буг. Про це йдеться у книзі польського журналіста Збігнєва Парафяновича «Польща на війні», цитати з якої в мережі Х розмістив публіцист Філіп Домб-Міровський

Збігнєв Парафянович розкриває невідомі досі факти. Автор книги розповів білоруському «Дзеркалу», що його джерела – це люди, які працюють на рівнях, де ухвалюються рішення. Саме вони формували польську політику взимку 2022 року.

Щоб передати літаки МіГ-29 Україні, поляки розібрали їх та залишили в лісах у прикордонній смузі, звідки їх забрала друга сторона та зібрала наново.

Найцікавіші цитати з книги «Польща на війні»:

• «Лукашенко злякався настільки, що різними каналами навів довідки у Варшаві, чи пропустять його через кордон і чи дозволять відлетіти з найближчого аеропорту. Він знав: якщо все піде не так, то росіяни не дозволять йому піднятися у свій повітряний простір».

• «Польща була готова направити до тилу білоруської армії диверсійні групи антирежимної спрямованості, щоб посіяти хаос».

• «Щоб передати літаки МіГ-29 Україні, поляки розібрали їх та залишили в лісах у прикордонній смузі, звідки їх забрала друга сторона та зібрала наново».

• «Ще до 24 лютого Україна просила у Польщі боєприпаси. Через бюрократію вантаж готували декілька тижнів і доставили до Києва лише 23 лютого».

• «26 лютого поляки розмірковували, кому перейде влада, якщо Володимира Зеленського раптом уб'ють. На їхню думку, у кращому випадку Україна могла втратити частину території і стала б як Хорватія».

• «На початку війни американці були готові евакуювати 40 тисяч людей, ймовірно, крім власних громадян, також усю українську політичну еліту та істеблішмент».

• «США неохоче надавали додаткову допомогу у вигляді важкого озброєння. Вашингтон погодився надати танки після зустрічі Байдена та Дуди, на чому наполягала Варшава (незабаром після цього надійшла партія Т-72), але Вашингтон все ще надсилав неоднозначні сигнали щодо передачі винищувачів».

Переказуючи суть книги, польські журналісти зазначають, що погіршення стосунків між Польщею та Україною – це здебільшого провина українців, бо Зеленський, мовляв, «повірив, що він Магатма

Ґанді, і почав діяти з відчуттям власної геніальності». Ба більше, відносини між Дудою та Зеленським фактично зійшли нанівець, бо між ними ніколи не було нічого спільного – ані у характерах, ані у походженні. «Дуда – інтелігент з Кракова, Зеленський – хуліган із Кривого Рогу».

До речі, зараз самоназваний президент білорусі олександр лукашенко вважає, що через загострення арабо-ізраїльського конфлікту Україна відходить на другий план і партнери від неї відвернуться.

«Україна буде наша. Нікому ця Україна не потрібна. Я ж попереджав, коли війна почалася, Зеленському дзвонив: «Володя, послухай мене, досвідчену людину... Як тільки десь якась заворушка, про тебе забудуть». І що відбувається? Україна відходить на задній план», – заявив він. 

Василина СМЕТАНА.

Читайте також: Працівник СБУ із Вінниці бився за ... «Владімірскій централ».

Реклама Google

Telegram Channel