Оливки і маслини: в чому різниця?
Незважаючи на поширену думку, оливки і маслини є плодами, що ростуть на одному дереві – оливі
У більшості країн всі плоди, які в міру своєї стиглості можуть бути чорними або зеленими, називають оливками. Виняток становлять країни колишнього СРСР, зокрема й Україна, де склалася традиція поділяти плоди оливкового дерева на оливки і маслини.
Річ у тім, що оливки змінюють свій колір, в процесі дозрівання набувають різних відтінків, починаючи з рожевого і закінчуючи каштановим. Саме темні плоди у нас прийнято називати маслинами.
Щоб плоди набули чорного забарвлення, їх обробляють лугом і насичують киснем. Потім вводять глюконат заліза (на упаковці ця речовина позначається як Е579) і консервують. Покупець упевнений, що придбав маслини, але насправді він їсть ті самі оливки, пофарбовані в чорний колір.
Читайте також:«Увага: не оновлюйте свій Samsung!»