Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
У Луцьку вшанували пам’ять жертв голодоморів в Україні (Фото)

Пам’ятаємо... Сумуємо...

Фото: Volodymyr Maksymchuk.

У Луцьку вшанували пам’ять жертв голодоморів в Україні (Фото)

Щороку в останню суботу листопада ми згадуємо про трагічні події нашої історії – три голодомори, організовані тоталітарним сталінським режимом проти українського народу, та вшановуємо пам’ять невинно убієнних

Другий рік поспіль пам’ять жертв Голодомору живе в умовах повномасштабної російської агресії. І зовсім по-іншому дивимося на події 1932-1933 років. Усвідомлюємо, що Голодомор був не випадковістю чи фатальним збігом обставин, а спланованою акцією, якою наших предків хотіли залякати і поставити на коліна.

 

Представники влади, духовенства та громадськості сьогодні поклали квіти до пам’ятника жертвам політичних репресій на площі перед Луцьким замком. Священнослужителі різних конфесій відслужили панахиду за померлими від голодоморів 1932–1933 років. Очолили її Владика Української Греко-Католицької Церкви Йосафат Говера та Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, повідомляють у міськраді.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

О 16-й годині у Луцькій міській територіальній громаді розпочалася акція «Запали свічку пам’яті». Молимося разом за спокій душ невинно убієнних голодом і робимо все можливе для перемоги над підступним ворогом!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Читайте також: Волинські рятувальники долучилися до вшанування пам‘яті жертв Голодомору.

Реклама Google
 

Telegram Channel