Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
 У Мінреінтеграції запропонували відкрити прихисток на кордоні з білоруссю

Розглядаються варіанти облаштування місця тимчасового проживання.

Фото ілюстративне.

У Мінреінтеграції запропонували відкрити прихисток на кордоні з білоруссю

Зараз там працює волонтерський центр

На українсько-білоруському кордоні у Волинській області можуть облаштувати місця тимчасового проживання для людей, які повертаються через гуманітарний коридор «Мокрани — Доманове».

Про це йдеться на сайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомляє hromadske.

Там розповіли, що зараз поблизу цього гуманітарного коридору працює волонтерський центр від громадської організації Pluriton. Людям надається харчування, можливість зігрітися, переночувати тощо. Також запущені автобусні маршрути.

Як зазначила віцепремʼєр-міністерка Ірина Верещук, тепер розглядаються варіанти облаштування місця тимчасового проживання.

«Необхідно об’єднати зусилля, щоб закрити всі потреби. Першочергово маємо розв’язувати питання виплат і облаштування місць тимчасового проживання», — констатувала вона.

У відомстві додали, що з 24 лютого 2022 року до сьогодні гуманітарний коридор «Мокрани — Доманове» в бік України перетнули майже 6 тисяч людей, з них понад тисяча — це діти.

Більше про коридор

За рішенням уряду всі пункти пропуску на кордоні з Білоруссю закриті. Працює лише один на Волині — «Мокрани — Доманове», який слугує гуманітарним коридором. Через нього пропускають виключно громадян України, які повертаються з окупованої території через Білорусь в Україну та лише у пішому порядку.

Мокрани — це прикордонне агромістечко в Берестейській області Білорусі. До нього можна дістатися з Мінська, Бреста, Барановичів та Кобрина. До Кобрина можна доїхати поїздом.

Контрольно-пропускні пункти «Мокрани» та «Доманове» розділяє піший перехід довжиною у 1,5 км. Найближче до КПП «Доманове» українське місто — Ковель у Волинській області, близько 2 годин їзди на авто.

Перетнути кордон можна з українським закордонним паспортом, навіть якщо у нього закінчився термін дії, чи внутрішнім паспортом, хай навіть без своєчасно вклеєного фото після досягнення 25 або 45 років.

Читайте також: «Оперативна ситуація на кордоні Волині з білоруссю на ранок 26 листопада».

Реклама Google

Telegram Channel