Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
НАТО затвердила річну програму для України

Генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Фото: AP Photo / Olivier Matthys.

НАТО затвердила річну програму для України

НАТО схвалила «амбітну» робочу програму на наступний рік. Вона включає енергетичну безпеку та інновації, а також взаємодію

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ НАТО та проведення Ради Україна — НАТО.

Пресконференцію транслювало «Суспільне».

«Ми обговорювали членство в НАТО, і ми дали рекомендації щодо первинних реформ, які мають бути в Україні, включно з боротьбою з корупцією та підтримкою прав людей. І Україна зараз набагато ближча до НАТО, як ніколи раніше», — сказав він.

Журналісти нагадали, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний говорив, що війна у «глухому куті». У генсека НАТО запитали, яка можливість є для України, щоб вона стала ближчою до НАТО і вийшла з цього «глухого кута».

За словами Столтенберга, попри те, що протягом останніх місяців кардинальних змін на фронті не сталось, «відбуваються величезні, страшні бої». Він, зокрема, зауважив, що Україна здійснила атаки на Чорноморський флот, через що є можливість експортувати зерно з портів Одеси, а також била по тилу рф.

«Це теж важливий крок, це руйнує можливості та спроможності росії. Факт того, що Україна продовжує завдавати великих втрат росії, показує її міць та спроможність. Дуже важливо, щоб продовжувалося постачання зброї, щоб можна було далі воювати», — сказав генсек. 

Більше цікавих і найсвіжіших новин Волині шукайте на нашому телеграм-каналі Volyn Nova.

Читайте також: «Житель Луцька хотів «продати» зброю та боєприпаси у сусідній області (Фото)».

Реклама Google

Telegram Channel