Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Е-квиток у Ковелі: що вирішили

Фото ілюстративне / kovelpost.com.

Е-квиток у Ковелі: що вирішили

Учора відбулися громадські слухання з обговорення проєкту рішення виконавчого комітету «Про впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті Ковельської територіальної громади»

Е-квиток – проїзний документ для громадського транспорту на основі безконтактної електронної пластикової карти. Мета цієї інновації – спростити та зробити більш прозорою оплату за проїзд в автобусах.

Люди з правом пільгового проїзду матимуть можливість отримати електронний квиток безкоштовно.

Про це повідомляє Ковельська міська рада.

Про переваги впровадження е-квитка розповів перший заступник міського голови Тарас Яковлев:

«Для пасажирів – це передовсім зручність, адже не треба буде передавати гроші за проїзд, а потім довго чекати на решту. А водій тепер зможе спокійно займатися своїм безпосереднім обов’язком, а не працювати паралельно кондуктором.

Для міста – це облік реального пасажиропотоку, завдяки якому буде зрозуміло, хто, скільки, коли і куди перевіз. Це — вирішення проблеми компенсацій за пільговий проїзд та боротьба з корупцією, виведення готівки з «тіні».

За словами Тараса Володимировича, запровадити безготівкову систему оплати проїзду в міському громадському транспорті планують наступного року.

Учасники слухань підтримали проєкт рішення і рекомендували винести його на чергове засідання виконавчого комітету Ковельської міської ради.

Більше цікавих і найсвіжіших новин Волині шукайте на нашому телеграм-каналі Volyn Nova.

Читайте також: Мер Ковеля показав, як працює снігоочисна техніка у громаді (Відео).

Реклама Google

Telegram Channel