Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Білорусь тестує вакцину від... запоїв

Білорусів хочуть врятувати від запоїв.

Фото Главком.

Білорусь тестує вакцину від... запоїв

Вакцинація формує у людини певний буфер проти впливу ударної дози алкоголю

У Білорусі уже готуються до новорічних свят і проводять лабораторні випробування «вакцини від запоїв». Про це повідомив генеральний директор ВАТ «БелВітуніфарм» Сергій Большаков, пише «Главком» з посиланням на білоруське видання Onliner.

За словами Большакова, сама ідея появи вакцини з'явилася завдяки тому, що люди, які працювали на «БелВітуніфармі», були «розумними та грамотними», але «дещо втрачали свої компетенції і не могли встояти перед «зеленим змієм».

«На сьогодні в дуже активній фазі відбувається розробка вакцини від алкоголізму, тобто саме від наслідків алкоголізму, щоб людина не спивалась», –  заявив він. При цьому Большаков зазначив, що це скоріше «вакцина від запоїв», щоб «вранці людина встала і думала про роботу, а не про те, як їй похмелитися».

«Ми говоримо про технологію, яка дозволяє відновити обмін речовин. Ми не говоримо про те, що боремося з традиціями вживання алкоголю на дні народження, на Новий рік і так далі, з цим ми не збираємося боротися, з цим вже Горбачов боровся, результат знаємо. Ми говоримо про те, що хочемо допомогти людині фізіологічно переносити наслідки впливу алкоголю на організм», – наголосив гендиректор білоруської компанії, додавши, що завчасно проводиться вакцинація, і за її допомогою формується певний буфер проти впливу ударної дози алкоголю.

Як пише білоруське ЗМІ, в основу вакцини покладено принцип створення в організмі сильних дискомфортних станів, що виникають при вживанні спиртного, та умов, що знижують шкідливий вплив алкоголю та продуктів його розпаду. В результаті у людини має сформуватися стійка огида до алкоголю. Зазначається, що з «вакциною від запоїв» фахівці підприємства поки що працюють у лабораторії, на клінічні випробування ще не вийшли.  

Видання Onliner наводить і трохи статистики: кількість випитого чистого спирту на душу населення в Білорусі вже п'ятий рік коливається близько цифри 12 літрів. Згідно з найсвіжішими даними, за минулий рік загальна кількість чистого алкоголю, випитого білорусом, склала 11,8 літра, що, безумовно, чимало і дозволяє Білорусі впевнено триматися в двадцятці країн світу, які найбільше вживають алкоголь. З найближчих сусідів лідером у цьому не найприємнішому рейтингу є Литва із її 15 літрами спирту на душу населення.

Реклама Google

Telegram Channel