Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
На волинську шахту щодня возитимуть засуджених з Львівщини

Ув'язнені працюватимуть на шахті Бужанська.

Фото БУГ.

На волинську шахту щодня возитимуть засуджених з Львівщини

На державне підприємство Волиньвугілля, на шахту Бужанську з Дрогобицької виправної колонії №40 щоденно за 200 км возитимуть по 20 засуджених

Про це повідомив голова Конфедерації Вільних профспілок України Михайло Волинець.

Як стало відомо БУГу з власних джерел, перша партія засуджених мала прибути на шахту «Бужанська» сьогодні 1-го грудня. Ні у Нововолинській, ні у Поромівській громаді вони не житимуть. Ув’язнених будуть возити щодня автобусами.

Михайло Волинець зазначив, що в Соснівці на Львівщині, на шахті Надія з жовтня «експериментально» уже працюють ув’язнені. Як говорить адміністрація вуглевидобувного підприємства: «до такого кроку підприємство вдалося через нестачу гірників». Він додав, що тиждень тому, один із «гірників»-зеків втік з-під варти. Поліція оголошувала план–перехоплення.

Самі мешканці Соснівки виступали проти залучення ув’язнених до роботи в копальні.

«Нагадаю, що пів року шахтарі Волині, Львівщини виступають із заявами про наміри Міненерго, керівників вугледобувних підприємств на фоні мобілізації гірників, максимально залучити до роботи в шахтах осіб, які перебувають покарання, зокрема в Дрогобицькій виправній колонії №40. Офіційної відповіді від Міненерго так і не було», – проінформував Волинець.

Про залучення ув’язнених до роботи на шахті повідомляв і міністр юстиції Денис Молюска.

«Наші ув’язненні почали працювати шахтарями… Вони отримують навички, які дозволять працевлаштуватись у майбутньому. Також вони отримують пристойну зарплату, яка дозволяє виплачувати відшкодування завданої злочином шкоди, сплачувати податки та наповнювати бюджетний спецфонд (їм, звісно, на особисті потреби теж залишається частина)», – йдеться у повідомленні.

За словами Молюски,10 чоловік добувають 25 тонн вугілля за зміну.

Реклама Google

Telegram Channel