Курси НБУ $ 40.76 € 43.85
На Волині поліцейські офіцери громад обстежили обійстя мешканця

Фото: Луцьке районне управління поліції.

На Волині поліцейські офіцери громад обстежили обійстя мешканця

У зв'язку з тим, що у нього проживає багато собак

Так, ще влітку поліцейський офіцер громади складав відповідний протокол на волинянина, є рішення суду про стягнення штрафу та вилучення тварин. Однак процедура самого вилучення не врегульована, і це – не компетенція поліції.

Повідомляє Луцьке районне управління поліції.

Поліцейські офіцери громади, до якої належить і вказане село, разом з представниками місцевого самоврядування та волонтерами постійно контролюють ситуацію щодо цього громадянина, вони привозили корм для тварин, розчищали територію. 16 жовтня, на прохання громадянина, поліцейські офіцери доставили йому холодильник з морозильною камерою для зберігання продуктів.

За інформацією поліції, місцеві мешканці самі приносять котів та собак до цього чоловіка, аби він їх утримував, натомість, не дбають разом про те, аби вилучити тварин і помістити їх в більш належне місце, або ж забезпечити кращі умови там. Так само і волонтери, які знають про ситуацію, не можуть забрати тварин, натомість, маніпулюють ситуацією.

Під час чергової перевірки 2 грудня 2023 року факту жорстокого поводження з собаками не виявлено, вони не худі, доглянуті, в наявності є корм та продукти харчування.

Крім того, з поліції направили лист до органу місцевого самоврядування, аби там вжили заходів для вилучення тварин або забезпечення їх більш належного перебування, адже ці дії не належать до компетенції поліції.

Більше цікавих і найсвіжіших новин Волині шукайте на нашому телеграм-каналі Volyn Nova.

Читайте також: «На Волині рятувальники провели інформаційний рейд».

Реклама Google

Telegram Channel