Курси НБУ $ 40.54 € 43.86
Чому взимку посилюється апетит і голод?

Фото: slavinfo.dn.ua.

Чому взимку посилюється апетит і голод?

У холодну пору року люди частіше помічають у себе підвищений апетит і через це споживають більше їжі, ніж в інший час

Учені виокремили кілька факторів, які спричиняють посилення апетиту взимку.

Уникаючи їх, можна уникнути й появи зайвої ваги, розповідає «Дивогляд« із посиланням на Nature.

Перемерзання

Взимку організм витрачає більше енергії, оскільки завдяки їй намагається зігріти тіло. Для відновлення енергії організм потребує їжі та заповнення порожнечі у шлунку.

Спрага

Дехто вважає, що взимку людина пітніє рідше, ніж влітку, але це не так. Взимку організм також витрачає рідину, яку необхідно постійно відновлювати. Дуже часто люди плутають спрагу з голодом і починають заїдати її. Це призводить до появи зайвої ваги. 

Також бувають випадки, коли для втамування спраги ми купуємо не воду, а калорійні напої. Це може бути гаряча кава, можливо навіть з сиропом або чимось солоденьким.

Важка їжа

Зимою багато свят, на які традиційно прийнято накривати на стіл. Серед основних страв можна виокремити салати, заправлені майонезом, та іншу важку для організму їжу.

Намагайтеся не вживати багато жирних страв і, за можливості, надавайте перевагу свіжим овочам та фруктам.

Нудьга

Взимку прогулянки з друзями дещо скорочуються. Не знаючи чим зайняти себе у вільний час, люди починають зазирати у холодильник та заїдати цю нудьгу. Щоб цього не сталося – знайдіть собі цікаве заняття. Наприклад, сходіть на екскурсію, прочитайте цікаву книгу або пройдіть корисні онлайн-курси.

Читайте також: Ходімо жити ту зиму.

Реклама Google

Telegram Channel