Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Бет Ван Скаак: «Маємо інформацію про залучення білорусі до викрадення українських дітей»

Посол США з особливих доручень Бет Ван Скаак.

Фото: Офіс Генерального прокурора.

Бет Ван Скаак: «Маємо інформацію про залучення білорусі до викрадення українських дітей»

Російські фільтраційні програми є порушенням Женевських конвенцій, а масове вивезення українських дітей стало жахливим феноменом

«Те, що відбувається в Україні, можна характеризувати як злочини проти людяності», — таку оцінку на конференції «United for Justice. War Crimes against Ukrainian Children» у Торонто дала посол США з особливих доручень Бет Ван Скаак.

Повідомляє Офіс Генерального прокурора.

«Маємо інформацію про залучення білорусі у викрадення дітей. Дітей з України через окуповані території вивозять у росію, і далі у білорусь. В цьому беруть участь доволі моторошні недержавні організації, такі як ультраправі байкерські спільноти. Надзвичайно важливо, щоб злочин агресії був переслідуваний, аби автократи у всьому світі не вважали, що можуть робити те ж саме. Маємо довести, що міжнародна спільнота непохитно захищатиме територіальну цілісність та суверенітет. Ми шукаємо механізми», — додала Бет Ван Скаак.

США залишаються непохитними у підтримці України й прагненні до справедливості, навіть на тлі інших конфліктів у світі. Але правосуддя вимагає довготривалих зусиль.

Більше цікавих і найсвіжіших новин Волині шукайте на нашому телеграм-каналі Volyn Nova.

Читайте також: ««Укрзалізниця» запустила «Лижний експрес» до курорту Славсько в Карпатах».

Реклама Google

Telegram Channel