Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Президент Болгарії ветував передання Україні близько 100 БТРів, які «просто лежать на складах»

Українці колись це пригадають президенту Болгарії Румену Радєву.

Фото із сайту frontnews.eu.

Президент Болгарії ветував передання Україні близько 100 БТРів, які «просто лежать на складах»

22 листопада парламент Болгарії ратифікував угоду про безоплатне відправлення техніки, утім президент країни наклав на рішення своє вето

Президент Болгарії Румен Радєв наклав вето на безплатне передання Україні близько 100 бронетранспортерів із запасів болгарського Міністерства внутрішніх справ, які «просто лежать на складах».

Про це повідомив Офіс президента Болгарії.

Передання бронетехніки погодили ще влітку, коли прем’єр-міністр Болгарії Николай Денков зустрівся із президентом України Володимиром Зеленським.

Тоді болгарський прем’єр казав, що ці машини ніколи не використовували в Болгарії, оскільки військові країни навіть не проходили відповідних навчань. За його словами, бронетранспортери «просто лежать на складах» і є «тягарем» для країни.

У документі зазначається, що болгарські депутати «недостатньо ознайомлені з конкретними параметрами пожертви», що «унеможливлює об’єктивну оцінку необхідності наданого обладнання».

Радєв каже, що не були враховані ані завдання воєнного часу, покладені на МВС Болгарії, ані потреби управлінь прикордонної поліції та рятувальників.

«Надана Україні техніка може бути використана саме для охорони болгарського кордону та надання допомоги населенню у разі катастроф і аварій, зокрема, у важкодоступних районах. Я керуюся переконанням, що безпека, здоров'я та життя болгарських громадян мають бути пріоритетом», — заявив Радєв.

Таким чином він повернув на нове обговорення в парламенті законопроєкт про ратифікацію угоди між МВС Болгарії та Міноборони України.

Більше цікавих і найсвіжіших новин Волині шукайте на нашому телеграм-каналі Volyn Nova.

Читайте також: «Гільза з таємницею: в околицях Луцька натрапили на цікаву знахідку».

Реклама Google

Telegram Channel