Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Стало відомо, скільки з бюджету Волині планують виділити на фінансування галузі культури на 2024 рік

Олександр Хвіщук.

Фото Волинської ОВА.

Стало відомо, скільки з бюджету Волині планують виділити на фінансування галузі культури на 2024 рік

Фактично вся сума – це видатки на захищені статті

Як повідомив директор департаменту культури, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Хвіщук, для реалізації на Волині державної політики з питань культури, мистецтв та охорони культурної спадщини та виконання Регіональної програми розвитку культури, мистецтв та охорони культурної спадщини на 2024-2025 роки у проєкті бюджету на 2024 рік передбачили граничні видатки у розмірі близько 163,5 млн грн.

Про це йдеться на сайті Волинської ОВА.

Фактично вся сума – це видатки на захищені статті. Зокрема, на заробітну плату – 117, 7 млн грн, нарахування ж на оплату праці – 23,8 млн грн, оплата комунальних послуг і енергоносіїв складає 11,9 млн грн, а також виплати стипендій студентам коледжу – 4,1 млн грн (а це близько 45% від загальної кількості студентів).

Мова йде про забезпечення діяльності мережі закладів культури, які фінансуються з обласного бюджету. Це 11 установ, таких як: Волинський академічний обласний український музично-драматичний театр ім. Т. Г. Шевченка, Волинський академічний обласний театр ляльок, Адміністрація державного історико-культурного заповідника у м. Луцьку, Адміністрація державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» у м. Володимирі, Волинський краєзнавчий музей (6 відділів), Обласний науково-методичний центр культури, Волинська обласна філармонія, Волинський фаховий коледж культури і мистецтв ім. І. Ф. Стравінського Волинської обласної ради, Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки, Волинська обласна бібліотека для юнацтва, Волинська обласна бібліотека для дітей.

На незахищені поточні статті видатків (придбання матеріалів, пожежна охорона, утримання будівель, послуги звʼязку (не капітальні видатки) вищезгаданим установам передбачено 5,9 млн грн.

Більше цікавих і найсвіжіших новин Волині шукайте на нашому телеграм-каналі Volyn Nova.

Читайте також:

Реклама Google

Telegram Channel