Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
На Рівненщині поліцейські документують злочини у сфері довкілля

Фото: поліція Рівненської області.

На Рівненщині поліцейські документують злочини у сфері довкілля

2 кілограми бурштину та понад 20 кубів незаконної деревини

Під час посилених заходів, які тривають на території області, поліцейські вживають заходів реагування у попередженні та протидії незаконній порубці лісу та видобуванню бурштину.

Повідомляє поліція Рівненської області.

Фото: поліція Рівненської області.

 

Фото: поліція Рівненської області.

 

Фото: поліція Рівненської області.

 

Фото: поліція Рівненської області.

 

Учора, четвертого грудня, за отриманим повідомленням про водія буса, який підозріло маневрує проїзною частиною, працівники сектору реагування патрульної поліції відділення №1 (смт Володимирець) між селом Краснопілля та селищем Володимирець зупинили автомобіль «Volkswagen Transporter».

Під час візуального огляду поліцейські виявили під водійським сидінням пакет, в якому містилося каміння бурштину-сирцю. 28-річний кермувальник, житель Володимирця, від будь-яких пояснень відмовився.

Слідчо-оперативна група задокументувала вчинене кримінальне правопорушення. У рамках кримінального провадження, відкритого за частиною 1 статті 240-1 КК України, «сонячне» каміння вагою понад два кілограми скеровуватиметься для проведення гемологічної експертизи. Транспортний засіб доставлений на територію відділення поліції. Вирішується питання про накладення на вилучене арешту.

Крім того, минулої доби під час перевірки законності діяльності пилорами в селі Олександрівка колишнього Зарічненського району дільничний спільно із поліцейським офіцером громади виявили лісодеревину без відповідних документів.

За результатами огляду місця події слідчі ВП №2 (смт Зарічне) вилучили 30 колод сосни загальним об'ємом майже 10 кубічних метрів.

Також 60 колод незаконної лісопродукції виявили на пилорамі в селі Дермань-2 працівники відділення №6 (м.Здолбунів) під час відпрацювання території обслуговування. За результатами проведених слідчих дій правоохоронці вилучили майже 11 кубів дерев породи сосна.

За обома фактами незаконної порубки та зберігання лісу тривають досудові розслідування, у рамках яких встановлюються походження деревини та особи, причетні до вчинених кримінальних правопорушень.

Більше цікавих і найсвіжіших новин Волині шукайте на нашому телеграм-каналі Volyn Nova.

Читайте також:

Реклама Google

Telegram Channel