Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
«Дуже поганий дзвіночок, коли мистецтво боїться влади»

У виставі за п’єсою Івана Карпенка-Карого «Хазяїн» негативного персонажа з прізвищем Зеленський замінили на Залуський.

Фотоколаж із сайту tv.kyiv24.news.

«Дуже поганий дзвіночок, коли мистецтво боїться влади»

Найяскравіші за тиждень думки і цитати

Світлана РОЙЗ, відома психологиня, чоловік якої перебуває в лавах ЗСУ:

 

 «Це дуже важливо, коли ми кажемо військовим слова вдячності та шани. Уклін усім воїнам. Але слова підтримки важливі і мамам, і дружинам. Особливо тим, чиї рідні на нулі. Їхні сила та віра теж тримають на собі небо. В ЗСУ немає вихідних... У мам та дружин військових немає вихідних від їхньої тривоги та відповідальності».

Мирослав ГАЙ, боєць ЗСУ, про те, як не програти у війні:

 

 «Держава має пояснити громадянам: війна надовго, і брати в ній участь має кожен громадянин в Україні та за кордоном. Держава має закупити не тільки тисячі дронів, РЕБів, а й допомогти в організації їх виробництва в кожному місті, як це роблять росіяни, що долучають навіть навчальні заклади. Держава має сказати українському тилу, що Війна, і всі працюватимуть на виживання. Якщо всю країну не перевести на військові рейки, ми просто програємо. І ніякі американці та європейці нам не допоможуть, навіть переказавши всі гроші світу. Настав час чинній владі долучити усі здорові та компетентні сили в Україні до спільної та скоординованої роботи заради спільної мети – виживання та Перемоги».

Ольга ЛЕНЬ, ведуча телеканалу «Еспресо», про заборону 1 грудня Петрові Порошенку виїхати в закордонне відрядження, яке було погоджене зі спікером Стефанчуком:

 

 «Спочатку ви не випускаєте депутатів від опозиції у відрядження за кордон.Потім намагаєтеся розказати, що слова одного з кандидатів у президенти США від Республіканської партії, що Зеленський автократ, який придушує опозицію, – то всього лише російська пропаганда.
А потім всім Офісом Президента бігаєте, як вжалені, і рвете на дупі волосся, бо зменшилася підтримка з-за кордону і Конгрес США не затверджує фінансування України.

А потім, коли опозиція намагається поїхати і переконати американських політиків, що фінансування таки треба дати, ви знову не випускаєте за кордон Порошенка. Я не знаю, як можна бути такими тупими».

Вікторія СЮМАР, народна депутатка України VIII та IX скликань,  про факти переслідування українською владою державницької опозиції:

 

 «Вам може подобатися або не подобатися опозиція. Але без неї країна перетворюється на дику монархію в стилі «чєво ізволітє». І вибачте, але це ніяк не допомагає вигравати війну. Бо виграти її можна лише в справжній єдності і в роботі всіх і кожного. Не на свої амбіції. На Україну».

Володимир АР’ЄВ, народний депутат, про випадок у Київському академічному драматичному театрі на Подолі, коли було змінене прізвище одного з негативних героїв вистави за п'єсою «Хазяїн» Івана Карпенка-Карого через суголосність із прізвищем Президента України – Зеленський (його замінили на Залуський):

 

 «Перша ознака авторитаризму – коли прізвище «вождя» забирають із будь-якого негативного контексту… Дуже поганий дзвіночок, коли мистецтво боїться влади. Тхнуло одночасно і совком, і путінською росією».

Сергій МАРЧЕНКО, блогер, про стимул для переходу на  українську мову:

 

 «Тримайте пораду для тих, хто повертається з російської мови на рідну. «Стривай, чому повертається? Я ніколи не говорив українською раніше і зараз тільки починаю», – скаже типовий корінний мешканець Києва, Харкова, Дніпра, тисяч міст, сіл, містечок. Справа в тому, що рідну мову забрали не у вас, а ще у ваших батьків. Або навіть дідів. Типова картина в сім’ї російськомовного українця – російськомовні батьки і україномовні діди».

Віктор АНДРУСІВ, публіцист, про контрнаступ:

 

 «Коли я чую, що контрнаступ став провальним, то хочеться реально врізати. Так, ціллю контрнаступу був прорив і звільнення територій, так цієї цілі не досягнули. Але є інші дуже важливі результати: 120 тис. знищених росіян, 1700 танків, 4300 артилерійських систем, 320 РСЗВ, 26 гелікоптерів. Мало це чи багато? Та це більше половини армії окупантів, яка вторглася в лютому 2022-го! Без нашого контрнаступу ми, з великою ймовірністю, сьогодні б обороняли Запоріжжя або Харків, а не Авдіївку. Тому коли ви кажете «контрнаступ провалився» або «взагалі був не потрібний» – добре подумайте про це». 

Читайте також: І в 100 літ залишався активним політиком.

Реклама Google

Telegram Channel