Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Є буряти та якути, які воюють за Україну

Переможемо.

Фото Обозреватель.

Є буряти та якути, які воюють за Україну

Перша група добровольчого Сибірського батальйону, що діє у складі Інтернаціонального легіону ЗСУ, пройшла бойове хрещення на Авдіївському напрямку. У ході боїв кілька військовослужбовців дістали поранення, але успішно виконали поставлені завдання

На сьогоднішній день продовжується підготовка батальйону до виконання подальших бойових завдань. Про це повідомляє Telegram-канал Сибірського батальйону, інформує Обозреватель.

У районі Авдіївки перша група Сибірського батальйону виконувала бойові завдання разом із іншими підрозділами Збройних сил України. Слід зазначити, що командування Інтернаціонального легіону ЗСУ високо оцінило самовіддачу бійців батальйону та винесло їм подяку.

Наразі бійці батальйону діляться досвідом із новобранцями підрозділу ЗСУ на полігонах, а також готуються до виконання подальших бойових завдань.

 

 «Частина групи отримала поранення в ході запеклих боїв із застосуванням противником стрілецької, артилерійської зброї та дронів. Зараз поранені бійці проходять відновлення в шпиталях і готові повернутися в стрій», – йдеться у повідомленні.

У складі Сибірського батальйону воюють добровольці з-поміж корінних народів РФ і росіяни з Сибіру, які приїхали в Україну, щоб вступити до лав української армії. Серед них є якути та буряти, які розглядають перемогу України як можливість здобути незалежність від Росії. Перед підписанням договору громадяни РФ проходять ретельну перевірку, яка може тривати до року. До батальйону не набирають полонених російських солдатів.

 

 

Реклама Google

Telegram Channel