Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Торговельні асоціації чотирьох країн ЄС закликали до бойкоту польських перевізників, які блокують кордон з Україною

Отакої: країни Західної Європи проявили солідарність з Україною, а поляки-сусіди - навпаки...

Фото Гордон.

Торговельні асоціації чотирьох країн ЄС закликали до бойкоту польських перевізників, які блокують кордон з Україною

Торговельні асоціації та палати кількох країн Євросоюзу закликали до бойкоту польських перевізників, які влаштували транспортну блокаду на кордоні з Україною

 Про це йдеться у відкритому листі європейських торговельних асоціацій та палат, повідомив 7 грудня «Укрінформ».

Серед країн ЄС, які виступили із цією ініціативою, зокрема Бельгія, Австрія, Нідерланди та Італія.

«Закликаємо всі компанії ЄС та представників їхніх відповідних транспортних секторів не відновлювати транспортні контракти та не укладати нові контракти з польськими транспортними компаніями, поки вони продовжуватимуть блокувати польсько-український кордон», – ідеться у відкритому зверненні.

Автори листа наголошують, що після блокади українських морських портів країною-агресором РФ у розпорядженні України для ввезення або вивезення товарів залишився лише автомобільний транспорт.

У документі зазначено, що наслідком блокади стали зростання цін та брак пального в Україні, а обсяг експорту із країни лише у листопаді впав на 40%.

Автори листа вважають, що польські перевізники швидко завершать блокаду, якщо компанії Західної Європи бойкотуватимуть їх.

«Ринок Західної Європи для цих [польських] компаній є більш важливим за український транспортний ринок. Ми не маємо жодних проблем із діями профспілок, і польські транспортні спілки можуть проводити їх усередині Польщі, без завдання шкоди державі, що б'ється у важких боях за всіх нас», – ідеться в листі.

Документ підписали представники бізнес-клубу Бельгія – Україна, Українсько-Австрійська асоціація, Торговелна палата Нідерланди – Україна, Українська торговельна палата в Італії.

Реклама Google

Telegram Channel