Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
На Волині вкрали лісу щонайменше на 10 мільйонів гривень

Під час обшуків на підприємстві у Камінь-Каширському районі .

Фото – Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції.

На Волині вкрали лісу щонайменше на 10 мільйонів гривень

Масштабні збитки державі нанесли на Камінь-Каширщині

Як інформує Департамент стратегічних розслідувань, незаконну вирубку лісу організував приватний підприємець і посадовці місцевих державних лісгоспів.

Слідчі встановили, що підприємець організував власну бригаду заготівельників ялин та сосен. Вирубану деревину вивозили на підконтрольну йому пилораму й після обробки продавали у вигляді палетних дощок.

Збували виготовлену лісопродукцію як в Україні, так і за її межами.

«Вирубка деревини відбувалася за погодженням та сприянням працівників місцевих лісництв – за окрему плату посадові особи не заважали протиправним діям «чорних» лісорубів», – зазначають правоохоронці.

Щомісяця, кажуть в поліції, з державних лісових господарств незаконно вивозили орієнтовно 250 кубічних метрів деревини на понад 600 тисяч гривень.

Під час обшуків слідчі вилучили компʼютерну техніку, «чорнові» записи та понад 500 кубометрів необлікованої деревини. Вартість вилученої сировини складає понад 2 мільйони гривень.

Як додали у департаменті стратегічних розслідувань, наразі вирішується питання про накладення арешту на вилучену лісопродукцію.

У разі доведення вини учасникам схеми загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Більше цікавих і найсвіжіших новин Волині шукайте на нашому телеграм-каналі Volyn Nova.

Читайте також:

Реклама Google

Telegram Channel