Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
На Закарпатті під час сесії підірвав гранати депутат від «Слуги народу»

Фото з місця інциденту.

Фото – Нацполція Закарпаття.

На Закарпатті під час сесії підірвав гранати депутат від «Слуги народу»

Постраждало 26 людей, 6 з яких у важкому стані

Депутат, який підірвав гранати під час засідання сесії Керецьківської громади, — представник «Слуги народу» Сергій Батрин.

На своїй Facebook-сторінці Сергій Батрин записував відео, в яких звинувачував голову громади Михайла Мушку через ймовірні корупційні дії.

Нацполіція повідомляє про 26 поранених через вибух гранати на Закарпатті, шестеро з них — у тяжкому стані. Людей госпіталізували до лікарень. Також додали, що медики реанімують чоловіка, який підірвав гранати.

Пізніше у Закарпатському територіальному центрі екстреної медичної допомоги Суспільному повідомили, що у лікарнях наразі перебувають 24 поранених. Більшість перебувають у Сваляві, одна людина — у Мукачеві з важким осколковим пораненням.

Голова ОВА Микита приїхав у Свалявську лікарню, у Telegram-каналі він повідомив, що більшість поранень середнього ступеня тяжкості, які не загрожують життю людей. Усі отримали медичну допомогу і перебувають під постійним наглядом лікарів, зазначив Микита.

На сесії депутати розглядали питання щодо прийняття бюджету на 2024 рік. На відео прямої трансляції засідання сесії Керецківської територіальної громади на Facebook видно, що близько 11:30 депутат зайшов до зали під час дискусії і після слів «мож я?» кинув гранати на підлогу, через декілька секунд вони здетонували.

«За попередніми даними причиною вказаної події є особистий конфлікт Сергія з головою Керецьківської ОТГ Михайлом Мушкою, який виник з моменту обрання у 2020 році його депутатом, а Мушки – головою ОТГ. Зокрема, під час сесії Сергій обурився тим фактом, що голові виписували премію за результатами роботи щомісячно в розмірі 100% від посадового окладу.

На жаль, випадків такого поводження зі зброєю може бути більше. Що помічник Головнокомандувача ЗСУ, що місцевий депутат — це складні особистості, як і всі ми. За обставин другого року повномасштабної російської агресії обережність та увага до психологічного стану нерідко слабшає, наростає втома та нехтування правилами безпеки, ризики самогубств та інших прикрих трагедій.

Накопичується кількість зброї серед населення. Маємо всі зробити висновки. Очікую на максимально обʼєктивне розслідування від правоохоронних органів зокрема щодо того, звідки гранати, чому і як сталася подія», — йдеться у повідомленні.

Як повідомила Безугла, на місці події працюють профільні служби. За даними Національної поліції України внаслідок події постраждало 26 людей, 6 з яких у важкому стані.

Читайте також: На Волині викрили підпільний цех з повним циклом виробництва безпілотників (Фото, відео).

Реклама Google

Telegram Channel