Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
У Луцьку проголосували за бюджет: скільки піде на армію

Усього розглянули понад 80 земельних питань.

Фото із сторінки Ігоря Поліщука у Facebook.

У Луцьку проголосували за бюджет: скільки піде на армію

Про основні рішення сьогоднішнього засідання 54-ої сесії Луцької міської ради поінформував міський голова Ігор Поліщук

Основні рішення:

= Проголосували за бюджет Луцької міської територіальної громади на 2024 рік. При його формуванні забезпечено фінансування пріоритетних напрямків економічного та соціального розвитку Луцької міської територіальної громади, покриття додаткових витрат, пов'язаних з впровадженням воєнного стану. Пріоритетом бюджету є сектор безпеки і оборони, а також забезпечення соціальних зобов'язань.

Як і було зафіксовано раніше, обсяг коштів, що буде спрямований на підтримку ЗСУ наступного року буде не менше 500 млн грн.

 = Програмою покращення матеріально-технічного забезпечення військових частин, проведення заходів мобілізаційної підготовки на підтримку військових передбачили 1,5 мільярда гривень. Спочатку програма стосувалася лише тих частин, які дислокуються у Луцьку, а тепер – усіх частин, де служать лучани. Крім того, буде створена робоча консультативно-дорадча група з представників волонтерів та військових, члени якої будуть опрацьовувати запити від військових.

= Підтримали проєкт рішення «Про здійснення місцевого запозичення в акціонерного товариства «Державний експортно-імпортний банк України» у 2023 році» для поповнення статутного капіталу КП «Луцькводоканал» для здійснення заходів по проєкту «Реалізація інфраструктурних проєктів у сфері водопостачання та водовідведення». Проєкт передбачає реконструкцію очисних споруд в с. Липляни та каналізаційного колектора по вул. Карпенка-Карого у Луцьку, а також впровадження сучасних технологій водоочистки (KREVOX) на Дубнівському водозаборі м. Луцька.

Місцеве запозичення здійснюється шляхом залучення коштів кредиту у формі невідновлюваної кредитної лінії в АТ «Укрексімбанк» на таких умовах: розмір кредиту – 10 000 000 євро (десять мільйонів євро); строк – 60 місяців.

= Передали у міську комунальну власність комплекс дитячої залізниці, що знаходиться на вулиці Шопена, 14a. На місці буде навчальний центр для майбутніх залізничників, адже на це є попит.

= Звернулися до парламенту щодо підтримки змін до Податкового та Митного кодексів для безмитного ввезення автомобілів для сил безпеки та оборони. Зміни стосуються забезпечення потреб сил безпеки та оборони транспортними засобами, зокрема, передбачають звільнення від сплати ПДВ та ввізного мита на їх ввезення.

=  Прийняли ряд інших важливих для громади рішень.

= Розглянули понад 80 земельних питань.

Реклама Google

Telegram Channel