Як і чим просочити коржі
Торт вийде набагато ніжнішим і смачнішим, якщо правильно надати більшої соковитості домашнім бісквітам і пісочним коржам, адже при їх випічці на поверхні може утворюватися щільна скоринка
Якщо коржі перед перемащуванням змочити сиропом, то вони стануть м'якшими і краще вбиратимуть у себе крем. Просочуючи коржі, візьміть до уваги такі нюанси:
• просоченням може служити цукровий сироп, солодкий чай з лимоном або міцна кава з коньяком, ягідний або фруктовий компот, легкий сироп, який залишається від консервованих фруктів, йогурт;
• для бісквіта, приготованого з трьох яєць, буде достатньо 150 мл сиропу;
• найкраще коржі просочувати за допомогою кулінарної кисті, пройшовши нею кілька разів по всій поверхні коржа;
• якщо у вас немає такого пензля – скористайтеся звичайною столовою ложкою, набираючи її щоразу неповну для рівномірного просочування;
• якщо ви спекли високий бісквіт, то найкраще розрізати його на 2–3 коржі і просочити кожен корж окремо. Тоді весь торт буде соковитим як зверху, так і всередині;
• при просоченні приділіть особливу увагу краям коржів, оскільки вони мають щільну зовнішню скоринку.
Читайте також: «Чому холодної пори року тягне на солодке».