Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Як вибрати гранат, щоб він був максимально корисним

Гранат важливий для роботи серця, допомагає знизити тиск, сприяє кровотворенню, підвищує рівень гемоглобіну.

Фото із сайту ranok.ictv.ua.

Як вибрати гранат, щоб він був максимально корисним

Гранат – назва цієї рослини походить від латинського слова granatus, що в перекладі означає «насіннєвий» 

Плід має чимало зерняток, які нагадують дорогоцінні камінці не лише за виглядом, а й за своєю користю.

Гранат важливий для роботи серця, допомагає знизити тиск, сприяє кровотворенню, підвищує рівень гемоглобіну.

Гранатовий сік, навпіл розведений з водою, по 100 мл тричі на день за пів години до їжі (протягом двох місяців) – засіб успішної боротьби з недокрів’ям. Гранатові зерна також знижують вміст цукру в крові. Народна медицина радить діабетикам тричі на день приймати столову ложку гранатового соку з чайною ложкою меду. 

Цінні не лише зерна, а й шкірка граната, наші прабабусі використовували відвар з неї як засіб проти діареї. І хоч нині інакше борються з цією проблемою, прихильники натуральних ліків можуть узяти на озброєння і цей метод.

Завдяки високому вмісту органічних кислот і наявності дубильних речовин гранатовий відвар ефективний для дезінфекції ротової порожнини і горла при фарингіті, стоматиті: 20 г подрібненої шкірки на 200 мл води прокип’ятити і процідити, використовувати для полоскання.

Учені вважають, що гранат має й протиракову дію, адже містить антиоксиданти. Тож його регулярне вживання є профілактикою онкохвороб. 

Як же вибрати гранат?

Плід повинен бути твердим, щільним і при відносно невеликому розмірі доволі важким. Уважно розгляньте шкірку: вона має бути досить яскравого кольору, без плям, трохи підсохлою. Якщо шкірка надто суха – гранат довго лежав і зернятка втратили соковитість, а дуже гладенька свідчить, що його зірвали завчасно. Шкірка має обтягувати, облягати плід, як тісна рукавичка, а зернятка ніби виступають через неї. Зверніть увагу на «попку» граната – місце, де росла квітка: у спілого граната воно повинно бути сухим.

Читайте також: Ех, волиняни, не наші прославилися млинці і голубці....

Реклама Google

Telegram Channel