Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
У місті на Волині визначили переможців шкільного громадського бюджету

Так тримати!

Фото: facebook.com.

У місті на Волині визначили переможців шкільного громадського бюджету

Усі три переможці отримають фінансування на втілення своїх ідей у розмірі 100 тисяч гривень кожен

Уже другий рік поспіль у Володимирі з успіхом використовують такий інноваційний інструмент активізації участі молоді у суспільному житті як шкільний громадський бюджет.

21 грудня представники закладів загальної середньої освіти громади презентували проєкти поліпшення простору у своїх ліцеях та гімназіях, які попередньо були відібрані у їхніх навчальних закладах, а члени координаційної ради визначились із трійкою переможців.

Про це повідомляє Володимирська міська рада.

Нагадаємо, що у 2022 році здобувачі освіти 8-11 класів вперше долучилися до участі у шкільному громадському бюджеті, самостійно підготувавши загалом 22 проєкти. Учні оформлювали власну ідею у вигляді проєкту, який має бути спрямований на розвиток шкільної громади, покращення закладу освіти та його території, а також бути загальнодоступним для усіх учасників освітнього процесу. При цьому кожен проєкт не перевищував затверджений торік кошторис у 50 тисяч гривень. Цьогоріч бюджет проєктів, які подавались на конкурс, зріс удвічі – до 100 тисяч гривень.

Після першого етапу шкільного громадського бюджету усі міські ліцеї представили на розгляд координаційної ради по одному проєкту-переможцю і лише учні ліцею імені Олександра Цинкаловського презентували одразу три проєктні пропозиції. Оцінювала креативність та старання учнів координаційна рада з питань шкільного громадського бюджету, яку очолив заступник міського голови Андрій Гудим.

«Завдяки тому, що наші воїни мужньо відстоюють незалежність та свободу України, ми маємо можливість долучатись до подібних ініціатив. Хочу подякувати всім педагогам, які підтримували учнів у вивченні проблем навчального закладу та розробці проєктів, а також депутатам міської ради, які прийняли рішення щодо збільшення бюджету для втілення шкільних ініціатив», – зазначив голова координаційної ради.

Після проведеного на засіданні голосування члени координаційної ради визначились з проєктами-переможцями:

  1. Проєкт ліцею імені Олександра Цинкаловського «Диджиталізація школи – інтегрована цифрова система для закладу»;
  2. Проєкт «Екранна магія: шкільне життя 6D» ліцею №1;
  3. Проєкт ліцею №5 імені Анатолія Кореневського «Простір неформального навчання «Планетарій».

Читайте також: Воїни світла: 22 грудня вітаємо енергетиків з професійним святом.

Реклама Google

Telegram Channel