Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Мобілізація: українські чоловіки за кордоном мають проходити таку саму ідентифікацію, як і в Україні – нардеп

Комплексний законопроєкт, який регулює питання мобілізації в Україні, спільно розробляють нардепи і команди Міноборони й Генштабу.

Фото Гордон.

Мобілізація: українські чоловіки за кордоном мають проходити таку саму ідентифікацію, як і в Україні – нардеп

Українські чоловіки, які перебувають за кордоном, у межах мобілізації мають проходити таку саму ідентифікацію, як і чоловіки в Україні

 Про це 22 грудня в ефірі «Радіо «Свобода» повідомив член парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, нардеп від «Батьківщини» Вадим Івченко.

«Якщо ти пройдеш, ти будеш у переліку тих, хто підлягає мобілізації, ти, звичайно, отримуєш повістку. Це нормальний процес. А далі вже це твій вибір – або ти повертаєшся назад, або ти лишаєшся там. Це вже буде порушенням закону України», – наголосив Івченко, пише «Гордон».

Він розповів, що комплексний законопроєкт, який регулює питання мобілізації в Україні, спільно розробляють нардепи і команди Міноборони й Генштабу.

Документ буде готовий до розгляду в Раді в першому читанні в січні, прогнозує Івченко.

Глава Міноборони України Рустем Умєров в інтерв'ю, опублікованому 20 грудня німецькими ЗМІ, висловив думку, що громадян України призовного віку від 25 до 60 років у Німеччині та інших країнах слід попросити з'явитися до призовних пунктів ЗСУ.

Після публікації заяви Умєрова начальник управління преси та інформації Міноборони Іларіон Павлюк у коментарі «Бабелю» пояснив, що ЗМІ «змістили акцент». За його словами, міністр говорив загалом про рекрутинг і важливість служби в лавах сил оборони, а не механізму призову українців, які живуть за кордоном.

Реклама Google

Telegram Channel