Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
На Львівщині знесли пам'ятник російському льотчику Петру Нестерову

«Українці приземлили сьогодні ще одного ворожого літака».

Фото Захар Миляник.

На Львівщині знесли пам'ятник російському льотчику Петру Нестерову

У п’ятницю, 22 грудня, поблизу села Воля-Висоцька на Львівщині демонтували ще один радянський пам’ятник

 Йдеться про пам’ятник у вигляді літака російського льотчика часів Першої світової війни Петра Нестерова. Про демонтаж на своїй Facebook-сторінці повідомив член ініціативної групи з декомунізації Захар Миляник, пише Захід.НЕТ.

Пам’ятник заввишки 45 метрів присвячений російському льотчику Петру Нестерову, який першим виконав фігуру вищого пілотажу «Мертву петлю» і був встановлений у селі Воля-Висоцька, біля Жовкви.

«Українці приземлили сьогодні ще одного ворожого літака. Цього разу на Львівщині! Жовківська міська рада та ДСНС демонтували так званого літака Нестерова з однойменної петлі поблизу села Воля-Висоцька», – написав Захар Миляник.

Зазначимо, пам'ятник на честь військового льотчика Петра Нестерова встановили на місці його загибелі, поблизу Волі-Висоцької. Він мав вигляд реактивного літака, що виходить з «мертвої петлі», хоча у часи Першої світової війни таких літаків не існувало, а сам царський льотчик літав на одномоторному біплані. На честь авіатора окупаційна радянська влада у 1951 році переназвала сусіднє місто Жовква. Ця назва збереглась аж до 1992 року, коли місту повернули давню назву. У роки незалежності України меморіал на честь російського льотчика був занедбаний, але пам'ятник зберігся. Петра Нестерова поховали 31 серпня 1914 року на Аскольдовій могилі у Києві, поруч з п'ятьма іншими пілотами.

Реклама Google

Telegram Channel