Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Що таке конфігуратор ПК та як він працює

Реклама.

Фото: telemart.ua.

Що таке конфігуратор ПК та як він працює

Є два шляхи стати власником комп’ютера: купити вже готовий ПК або зібрати його самостійно з окремих компонентів. Складання системи частинами, використовуючи спеціальний конфігуратор ПК, дозволяє зекономити 10-25%, якщо порівняти з придбанням вже готової. Водночас покупець буде точно знати з чого саме складається система. Для збору ПК не потрібно бути IT-спеціалістом, достатньо тільки скористатись віртуальним помічником — конфігуратором.

Що таке конфігуратор

Конфігуратор — комфортний спосіб збору комп’ютера онлайн. Більше не потрібно вчитуватись в характеристики компонентів окремо та думати про їх сумісність, оскільки у конфігураторі ПК це все відбувається автоматично. Інструмент працює таким чином, що перевіряє працездатність кожного компонента з іншими обраними складовими. Наприклад, ви обрали процесор та перейшли до пошуку материнської плати. За замовчуванням будуть відображені усі сумісні материнські плати з процесором. Таке ж саме буде відбуватись з іншими компонентами.

Переваги та недоліки використання конфігуратора ПК

До переваг використання конфігуратора комп’ютера можна віднести наступні:

  • Економія. Власноруч зібрана система обійдеться на 10-25% дешевше у порівнянні з уже готовою.

  • Відповідність вимогам. Конфігуратор може похизуватись гнучкістю, оскільки дозволяє підбирати складові таким чином, щоб кожен з них відповідав індивідуальним потребам.

  • Консультація. Безліч конфігураторів також дозволяють отримати пораду від спеціаліста з приводу будь-якого питання. Потрібно тільки залишити заявку.

  • Отримання повністю готового до використання пристрою. Більшість конфігураторів також передбачають замовлення додаткової послуги — збирання та тестування системи. У результаті замовник отримує ПК у повністю готовому вигляді та може одразу ним користуватись. Після складання всі системи неодмінно перевіряються та тестуються спеціалістами. Тому можна не сумніватись, що все буде зроблене як треба.

  • Наявність системи фільтрації. У конфігураторі можна відібрати складові системи не тільки за сумісністю, але й іншими параметрами.

До недоліків конфігуратора ПК відноситься те, що потрібно буде витратити доволі багато часу на грамотний вибір усіх складових системи. Також операційну систему потрібно купувати окремо.

Висновки

Збирання ПК за допомогою конфігуратора дозволить легко та самостійно обрати складові. Краще за все починати з головних дорогих деталей (процесор, відеокарта, материнська плата). Також за допомогою системи фільтрації вдасться зібрати оптимальну комплектацію по всім параметрам, зокрема, відповідно до свого бюджету.

Реклама Google

Telegram Channel