Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
На Волині військові ветерани пройшли реабілітацію (Відео)

Фізкультурно-спортивну реабілітацію для воїнів організовуватимуть і надалі.

Фото: Фейсбук.

На Волині військові ветерани пройшли реабілітацію (Відео)

25 ветеранів, які отримали інвалідність через бойові дії пройшли реабілітацію у Волинському санаторії матері і дитини «Пролісок»

Кожному була підібрана індивідуальна програма відновлення відповідно до стану здоров'я.

Про це інформують у Волинській ОВА.

Ініціатива у проведенні 12-ти денного табору для військових належить департаменту культури, молоді та спорту Волинської ОДА та обласному центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт».

«Учасників реабілітації було відібрано за таким принципом: ми звернулися до територіальних громад нашої області, щоб вони повідомили, хто бажає прийняти участь у фізкультурно-спортивній реабілітації. Кожна громада подала свої кандидатів, – зазначив очільник центру «Інваспорт» Віктор Галан-Влащук. – Також на офіційних сторінках обласної військової адміністрації та обласної ради була оприлюднена інформація про те, що можна взяти участь у таборуванні, заповнивши спеціальну онлайн-форму».

На реабілітацію воїнів з обласного бюджету виділили 545 тисяч гривень, включно з проживанням та харчуванням. Як розповів лікар санаторію, кожен отримав ті послуги, які були йому необхідні. Окрім фізичної реабілітації, воїни проходили і психологічне відновлення, для цього у санаторій запросили психолога Олену Звєрєву. Вона розповіла, що більшість ветеранів уже розуміють, що без психологічної підтримки уже не можливо повноцінно відновитися. 

Також військові займались настільним тенісом, стрільбою з лука, скандинавською ходьбою та іншими видами активностей. 

Директор Департаменту культури, молоді та спорту Волинської ОДА Олександр Хвіщук зазначив, що ідеї таких заходів будуть втілюватись і надалі, адже наразі реабілітація для військових є дуже актуальною. 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: На Заході України потонув 41-річний чоловік, намагаючись переїхати річку підводою.

Навіки залишиться 38-річним: на Волині оголосили про смерть Героя.

На Волині шахраї залишили молоду жінку без житла.

Сільська громада на Волині купила для ЗСУ FPV-дрони на 2000000 гривень.

Telegram Channel