Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
Рівнянин відмовився воювати, заявивши, що краще сяде у тюрму

На вирок ще може бути подана апеляція.

Фото ілюстративне.

Рівнянин відмовився воювати, заявивши, що краще сяде у тюрму

Дубенський міськрайонний суд Рівненської області виніс вирок Олександру Г., який відмовився від служби у ЗСУ та заявив, що краще сяде у тюрму

За ухилення від мобілізації мешканцю Рівненщини призначили три роки ув’язнення.

Про це повідомляє Crimezone.

Як вказано у вироку суду, який винесли у грудні 2023 року, уродженець Дубенського району Олександр Г. 15 травня 2023 року відмовився від отримання повістки для відправки на військову службу. Щодо нього порушили кримінальну справу через ухилення від призову.У суді обвинувачений свою провину визнав та заявив, що не хоче служити у ЗСУ, бо його мати хворіє і буде без нагляду. Законних підстав для відстрочки по догляду чи хворобі у чоловіка не було, групи інвалідності матір не має. 

Олександр Г. заявив, що «він не бажає виконувати військовий обов’язок і готовий відбувати реальний термін покарання замість перебування в армії, хоч при цьому матір залишиться сама». 

Він є учасником бойових дій, був судимий за самовільне залишення служби, відбув іспитовий строк і з 2016 року не служив та не хоче цього робити.

Справу розглянув суд, який визнав мешканця Рівненщини винним в ухиленні від мобілізації та призначив йому три роки ув’язнення. На вирок ще може бути подана апеляція.

Читайте також: «Найстаріше друковане видання Житомирщини припияє роботу».

Реклама Google

Telegram Channel