Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
5-річний хлопчик понад 20 днів перебуває у комі після операції з видалення молочних зубів

Сім'я Пашників обрала приватну клініку для лікування молочних зубів. Фото опубліковане з дозволу батьків.

Фото із сайту zaxid.net.

5-річний хлопчик понад 20 днів перебуває у комі після операції з видалення молочних зубів

Трагічний випадок стався у Львові

5-річний Велес Пашник уже 21 добу перебуває у глибокій комі в львівській дитячій лікарні святого Миколая. Його стан – критичний. Лікарі роблять все можливе і неможливе, аби підтримувати життя дитини, і не дають жодних прогнозів.

Жвава здорова дитина опинилася на межі життя і смерті після видалення молочних зубів під загальним знечуленням, інформує ZAXID.NET.

Про цю трагедію батько хлопчика музикант Віктор Пашник повідомив у Facebook у четвер, 28 грудня. «21 добу наш неймовірний синочок у комі. У нього констатували смерть мозку через неналежне видалення молочних зубів. Наше з дружиною життя розділилось на до і після того злощасного дня, 8 грудня, коли дружина Маріанна з сином Велесом пішли до клініки ТОВ «ОРІ ГРУП» (Ori-Dent), аби видалити два молочні зубчики», – написав батько.

У розмові з ZAXID.NET Віктор розповів, що у сина боліли зуби. Один зуб був з великим нагноєнням, щока напухла, зуб болів і через це син нічого не їв. Ще один зуб поруч був з карієсом, який також треба було видалити. Тобто, два молочні зуби треба було видалити і ще два полікувати. Хлопчик дуже боявся лікарів і усі спроби стоматологів допомогти йому у звичний спосіб не давали результату. Тоді лікарі запропонували видалити хворі зуби під загальним знечуленням.

«Клініку ми знайшли самі. І там не треба було чекати. Ми подзвонили в клініку 6 грудня, на свято Миколая, нам сказали, що 8 грудня зможуть прооперувати», – розповідає Віктор. Сім’я обрала клініку Ori-Dent на вул. Сидора Голубовича, 34. Цікаво, що сама клініка була зареєстрована через чотири дні після операції.

Операція, за словами мами хлопчика Маріанни, почалася приблизно о 12:00. Жінка страшенно нервувала і весь цей час, поки син був в операційній, переписувалася з чоловіком, повідомляла про все, що відбувається. Тож зараз по цих повідомленнях може точно відтворити деталі.

«Десь о 12:25 я почула жіночі крики за дверима, істерику. Я не знала точно, де це відбувається. Через кілька хвилин прибіг якийсь чоловік (згодом дізналася, що то директор клініки). Згодом приїхала одна «швидка», невдовзі ще одна. Ця друга «швидка» і відвезла сина в реанімацію лікарні, що на вул. Орлика», – каже Маріанна.

Директор фірми запропонував Маріанні сісти у машину і вони поїхали слідом за «швидкою». Уже в лікарні мама запитала у лікарів «швидкої» про стан сина. Їй відповіли, що стан дитини дуже важкий.

«Під час операції у сина відбулася зупинка серця. У клініці кажуть, що серце вдалося запустити через три хвилини, але чи це так? У дитячій лікарні сказали, що їм привезли по суті вже напівживу дитину», – каже батько.

Завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії лікарні святого Миколая Ярема Безніско повідомив, що дитина до лікарні потрапила у термінальному стані, вкрай важкому, з важкими розладами гемодинаміки, важкими розладами вітальних функцій.

«Дитина має важке постгіпоксичне ушкодження головного мозку, кома третього ступеня, гіпоксична енцефалопатія. Зараз стан хлопчика і далі залишається вкрай важким, без особливої позитивної динаміки. Ми робимо все необхідне, підтримуємо життя дитини», – каже Ярема Безніско.

Лікар не дає жодних подальших прогнозів. Наголошує лише, що стан дитини критичний.

Читайте також: На Волині чоловіку із пересадженим серцем потрібні кошти на стент.

Реклама Google

Telegram Channel