Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Розповіли, чи справді доведеться з кожного поповнення картки платити податок

Данило Гетманцев.

Волинь-нова

Розповіли, чи справді доведеться з кожного поповнення картки платити податок

Гетманцев висловився про «божевільного експерта»

В Україні не будуть вводити податок у 18% на всі поповнення банківської картки. Ця інформація – «свідома чи не свідома проросійська ІПСО», таких планів немає.

Про це на своїй сторінці в Telegram написав голова Комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, пише ОБОЗ. Він заявив, що «черговий самопроголошений божевільний експерт у звичній спробі пошуку дешевого хайпу» поширив інформацію про новий податок з усіх надходжень на картку. «Експерт» послався на Національну стратегію доходів, однак у ній про це немає жодного слова. При цьому ЗМІ та українці у соцмережах рознесли цю «новину».

У Нацстратегії йдеться лише про те, що податкова отримає доступ до інформації щодо стану рахунку. Як писав OBOZ.UA, це допоможе податківцям контролювати доходи українців, з яких не сплатили податки. Дійсно, за законом з додаткового доходу треба щороку заплатити податок у розмірі 18%. Але для цього треба самостійно прийти в податкову та заповнити декларацію. Водночас із зарплати податки за своїх співробітників платить роботодавець (вираховує із зарплати). Новий податок вводити не планують.

 

 Про те, що в Україні будуть нараховувати податки на всі перекази, написав на своїй сторінці у Facebook директор економічних програм Українського інституту майбутнього Анатолій Амелін. Він розкритикував Нацстратегію, при цьому дійсно у своєму дописі не зазначив, що в стратегії йдеться лише про можливість перевіряти доходи, а не про введення нового податку. Мета таких змін – стимулювати поповнення бюджету та адаптувати українське законодавство до європейського.

В Міністерстві фінансів також зазначили, що в тексті відсутні слова про «будь-які надходження на картку фізособи»; «Фраза про вимоги щодо «оподаткування доходів, отриманих поза межами підприємницької діяльност» відображає загальні принципи оподаткування, які вже і так існують в діючому податковому законодавстві (в розділі IV чинної редакції Податкового кодексу України)», – пояснили в відомстві. 

Реклама Google

Telegram Channel