Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Як метал використовується в оформленні інтер'єру

Реклама.

Фото: gruar.com.ua.

Як метал використовується в оформленні інтер'єру

Різноманітність текстур, характерний блиск, міцність та довговічність — ці ознаки металу дають можливість дизайнерам використовувати його в облаштуванні сучасних квартир, будинків та громадських закладів. Використовуючи дизайнерські металовироби на замовлення, можна створити унікальний інтер'єр, який продемонструє певний стиль та креативність архітектора.

Які метали використовуються для оформлення приміщень

Сьогодні для оформлення інтер'єру використовують вироби зі сталі, латуні, бронзи, алюмінію. Крім цього широкого розповсюдження набули наступні види металу:

  • брашована сталь — практичний нержавіючий матеріал, який відзначається шорсткою поверхнею з неоднорідною структурою;

  • полірована сталь — вирізняється блискучою, сріблястою поверхнею, стійкою до температурних коливань та впливу хімічних речовин;

  • чорнена сталь — утворюється під впливом обробки спеціальними хімічними речовинами, що надає матеріалу матовість та антикорозійні властивості;

  • полірована латунь — матеріал, який піддається плавленню та різанню, завдяки чому можна створювати декоративні предмети найрізноманітніших форм;

  • антична латунь — має вигляд зістареної поверхні з приглушеним блиском;

  • полірована мідь — добре піддається обробці, що дає можливість створювати меблі та вироби для декору різноманітних форм.

Також в оформленні інтер'єру використовуються інші метали, тож підібрати певний матеріал можна до кожного стилю.

Як поєднати метал з іншими деталями інтер'єру

Предмети з металу можна використовувати без обмежень. Проте важливо дотримуватися балансу. Найкращого результату можна досягти при комбінуванні різних матеріалів, що підкреслить характерні особливості кожного з них. Найвдалішими рішеннями з використанням металу є:

  • металеві перегородки з геометричним або абстрактним малюнком — їх можна використати для зонування відкритого простору приміщення, оформленого у стилі лофт або хай-тек;

  • камінна зона — ефектно виглядатиме, якщо її декорувати широкоформатними мідними або латунними листами;

  • оформлення стелі та стін буде доречним в класичному та мінімалістичному стилях.

Якщо розглядати використання певного металу в різних приміщеннях, то мідні елементи підходять практично для всіх кімнат, бронзові — для спалень і віталень. Ефектний вигляд мають меблі та світильники, а також рами для дзеркал чи картин з латуні. Сталь підходить для сходів та стелажів.

В оформленні сучасних інтер'єрів часто використовується поєднання різних стилів та матеріалів:

  • поєднання хай-теку та мінімалізму добре підтримується елементами з нержавіючої сталі, хрому або латуні;

  • кантрі та мінімалізм можна об'єднати за допомогою предметів, виготовлених з хрому або міді;

  • для інтер'єру, який поєднує бароко та модерн, підійдуть вироби з бронзи та античної латуні.

Якщо кімната простора, виграшно буде виглядати будь-яке поєднання металу та дерева. Для невеликої площі краще обрати один-два металеві предмети, які слугуватимуть акцентом в інтер'єрі. Варто зазначити, що правильне освітлення допомагає максимально розкрити всю красу та фактуру матеріалів, тому цьому аспекту слід приділити особливу увагу.

Метал настільки пластичний та різноплановий матеріал, що при його використанні в оформленні приміщення завжди можна розраховувати на вау-ефект. Дизайнерські вироби на замовлення від компанії Gruar дозволять втілити найсміливіші проєкти для створення будь-якого інтер'єру.

Реклама Google

Telegram Channel