Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
У Луцьку юні колядники збирали гроші для бійців 14 ОМБр

Колядували, посівали, віншували з різдвяними святами та Новим роком. 

Фото: Фейсбук.

У Луцьку юні колядники збирали гроші для бійців 14 ОМБр

До Волинської обласної бібліотеки для юнацтва завітали діти полеглих Героїв з благодійним різдвяним концертом «Коляда від Дітей Небесного Легіону/наших Героїв»

25 дітей, батьки яких загинули в боях за Україну або зникли безвісти, колядували, посівали, віншували з різдвяними святами та Новим роком. 

Про це розповідає Суспільне. 

Організатор благодійної коляди, керівник волонтерського руху «Меценати для солдата» Руслан Теліпський розповів, що юні колядники збирали гроші для 14-тої окремої механізованої бригади, аби придбати квадроцикли для евакуації поранених бійців. 

«Так як ми опікуємося цими дітками, нам дуже приємно, що вони самі ініціюють благодійну коляду, щоби в благодійних цілях підтримати наших волинських хлопців на передовій», — сказав волонтер.

Вперше колядувала з «Дітьми Небесного Легіону» 17-річна лучанка Анна Лук’янчук, яка виконала український «Щедрик». Її тато Олег Лук’янчук, військовослужбовець 14 ОМБр, рік тому загинув на Куп’янському напрямку.

«Дуже сильно сумую, і досі не можу прийняти того, що його вже немає. Я хотіла долучитися, допомогти зібрати гроші, бо я розумію наскільки зараз це важливо», — сказала школярка.

Декілька років поспіль бере участь у благодійній коляді донька загиблого військового Сергія Смірнова. Зі слів Аліни Смірнової, її тато загинув 2014-го під Іловайськом.

«Він був військовий, до пенсії залишалося буквально кілька місяців, дуже любив військову справу. Я вважаю, що треба підтримувати наші українські традиції. Ми допомагаємо зібрати кошти на потреби наших воїнів», — каже дівчина.

Дружина загиблого Сергія Смірнова Ірина зазначила, що кожного разу, коли діти колядують або щедрують, мами й дружини полеглих воїнів несуть традиційну страву на Різдво — кутю.

Керівниця обласної бібліотеки для юнацтва Алла Єфремова розповіла, що благодійну коляду в книгозбірні проводять четвертий рік поспіль.

«Бібліотека — це таке громадське місце, місце для своїх громадян, тим більше таких активних, а діти-підлітки — це саме наша аудиторія, за яку ми повинні дбати, вони формують Україну, і майбутнє України залежить саме від них», — додала директорка бібліотеки.

Упродовж дня, зазначив організатор Руслан Теліпський, «Діти Небесного легіону» колядували і посівали у 15 організаціях, які запрошували дітей.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: Щоб врятувати маму, 8-річний хлопчик зателефонував до поліції.

У Києві затримали маніяка-вбивцю.

Що відомо про 4 воїнів з Волині, які пройшли пекло російського полону.

Як відбуватиметься освячення води в обласному центрі Волині.

Telegram Channel