Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
У Львові трьом дітям провели рідкісні операції зі вживлення стовбурових клітин

Божена з бабусею.

Фото УП.

У Львові трьом дітям провели рідкісні операції зі вживлення стовбурових клітин

У Львові медики успішно вживили стовбурові клітини трьом дітям, які мали порушення рухливості кінцівок

​​Операцію провів італійський хірург Роберто Брамбілла спільно із ортопед-травматологами дитячої Лікарні Святого Миколая Першого медичного об’єднання Львова.

Про це повідомило Перше медичне об’єднання Львова.

«Втручання із вживленням стовбурових клітин – це одна із провідних світових методик регенеративної медицини. Такий сучасний метод лікування – це шанс для маленьких пацієнтів з опіковими травмами та іншими патологіями збільшити рухливість у кінцівках», – зазначають медики, інформує УП. 

Однією із трьох пацієнтів, яким зробили таку операцію, стала 17-річна Божена із Львівщини. Дівчина народилася зі зрощенням променевої та ліктьової кісток, через що долоня її лівої руки була обернена до переду. Це перешкоджало дівчині бути самостійною у побуті. 

 

 Рік тому команда ортопед-травматологів Лікарні Святого Миколая скорегувала патологію, а тепер треба було відновити повну активність руки дівчини. Аби пришвидшити одужання Божени, Роберто Брамбілла запропонував застосувати новий метод  вживлення стовбурових клітин у ділянку, яка потребує відновлення.

Операцію поділили на кілька етапів. «Спершу методом ліпосакції хірурги забрали зі стегнової ділянки пацієнтки жирову тканину та відділили від неї так звані мезенхімальні стовбурові клітини. Потім — вживили їх у раніше прооперовану ділянку руки.

Стовбурові клітини ефективні у таких випадках, адже мають здатність трансформуватися у будь-який інший тип клітин, що в свою чергу пришвидшує процес відновлення тканин», – йдеться у повідомленні.

Медики зазначають, що двоє інших дітей, яких також прооперували, мали патології внаслідок травм та опіків. Вони вже чекають на швидке відновлення.

Реклама Google

Telegram Channel