Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Ковель збирається купити 5 тисяч контейнерів для сміття для приватного сектору

Комунальники будуть реалізовувати контейнери для жителів приватного сектору на пільгових умовах.

Волинь-нова

Ковель збирається купити 5 тисяч контейнерів для сміття для приватного сектору

У Ковелі на засіданні виконавчого комітету затвердили Положення про закупівлю контейнерів для забезпечення потреб власників житлових будинків садибної забудови Ковельської міської територіальної громади у 2024 році за кошти бюджету

Про це повідомив міський голова Ігор Чайка.

«Про що йдеться? Маємо намір вдосконалити процес збору та вивозу сміття, зокрема – у приватному секторі, де зараз є у цьому суттєва потреба.

Мінімальна потреба у контейнерах для приватного сектору становить приблизно 5000 штук.

Положення передбачає закупівлю РЖКП №1 контейнерів для побутових відходів за кошти бюджету територіальної громади. Далі ж РЖКП-1 зможе реалізовувати контейнери для жителів приватного сектору, для багатьох категорій – на пільгових умовах, а без пільг – за 70% від вартості контейнера.

В ідеалі кожне домогосподарство мало б бути забезпеченим декількома контейнерами для роздільного сміттєзбирання, але варто почати хоча б з одного на будинок. Наразі люди збирають сміття у пакети і за графіком виносять на сміттєвози.

Така система, як багато хто із вас знає, успішно працює у європейських містах і навіть селах, а також впроваджується і в Україні», - йдеться у повідомленні.

Telegram Channel