Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
А ви знаєте, скільки відсотки росіян відчувають вину перед українцями?

Таких лише 3%...

Фото із сайту glavcom.ua.

А ви знаєте, скільки відсотки росіян відчувають вину перед українцями?

Майже чверть московитів у своїх телеграмах закликали б народ України загалом припинити спротив і не довіряти своїй владі, адже росія на їхню думку прийшла його звільнити

Дуже цікаві дані опублікував ІКАР, за результатами опитування у росії.

1. Лише 3% росіян відкрито висловлюють почуття провини перед українцями. На питання, що б вони написали у короткій телеграмі простим громадянам України, якби мали таку можливість, лише кілька відсотків відповіли, що це було б слово «вибачте».

2. Найбільш поширеними телеграмами від росіян до українців були б «Ми хочемо миру, живімо в мирі» (13%), «Тримайтесь, все буде добре» (10%), а також «Ми одна нація, братні народи, вам краще з росією» (8%).

3. Майже чверть росіян у своїх телеграмах закликали б народ України загалом припинити спротив і не довіряти своїй владі, адже росія на їхню думку прийшла його звільнити. Ще близько чверті опитаних не знають, що б вони хотіли написати українцям або не вбачають в цьому сенсу.

4. Респонденти-жінки дещо частіше за чоловіків згадували про бажання жити в мирі, а також частіше закликали українців припинити війну.

5. Найпомітнішими серед різних соціально-демографічних груп є відповіді на це питання представниками різних вікових груп. Росіяни старше 55 років у понад три рази частіше за молодь закликали українців перестати чинити спротив та вірити власній владі (загалом 40% проти 12%). Крім того, старше покоління вдвічі частіше згадало б у своїх телеграмах про бажання жити у мирі. Натомість молоді росіяни до тридцяти років вдвічі частіше за старших співгромадян бажали українцям триматися, адже все буде добре і що більш важливо – вп’ятеро частіше не могли визначитися, що б вони сказали простим громадянам України.

6. Двома основними рисами, які росіяни порівняно частіше приписують своєму народу є добродушність (14%) та терплячість (14%). На другому місці за згадками є шляхетність та згуртованість (по 7% відповідно).

7. Загалом абсолютна більшість росіян однією основною рисою, яка характеризує їхній народ, називають якусь позитивну: як-то окрім вже згаданих, це «справедливий», «сильний», «стійкий», «сміливий» тощо. Лише 6% опитаних приписали як основну рису росіян погані характеристики («дурний», «злий», «слухняний», «слабкий» тощо). Всього 12% респондентів не змогли схарактеризувати російський народ якоюсь рисою, яка йому найбільш притаманна.

8. Основними рисами, якими росіяни порівняно частіше характеризували народ України були: «жадібний» (11%), «брехливий» (8%) та «обдурений» (6%).

9. В цілому кількість негативних характеристик, які росіяни дають українському народу вдвічі перевищує кількість позитивних рис.

10. Важливо зазначити, що понад третина (36%) опитаних не змогли відповісти на питання, щодо основної риси українців.

Віктор АНДРУСІВ, політичний та громадський діяч, аналітик та публіцист.

Читайте також: Фонд Порошенка відновить зруйнований російською ракетою музей Шухевича у Львові.

Реклама Google

Telegram Channel