Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
На лікування поранених військових виділять додаткові кошти – народна депутатка з Волині Ірина Констанкевич

ТСК вже домоглася суттєвого збільшення фінансування лікування поранених військових на 2024 рік, щоб кожен пакет НСЗУ повністю покривав увесь обсяг необхідної медичної допомоги

Фото: Ірина Констанкевич.

На лікування поранених військових виділять додаткові кошти – народна депутатка з Волині Ірина Констанкевич

Всеохопне фінансування лікування й харчування наших поранених військових, надання їм необхідної психологічної допомоги, а також гідні зарплати для медиків із прифронтових лікарень – повсякчасні питання порядку денного засідання ТСК з питань лікування та реабілітації військовослужбовців

12 січня відбулося перше у 2024-році засідання тимчасової слідчої комісії.

Про це інформує народна депутатка з Волині Ірина Констанкевич.

«Розпочали з підсумування роботи за 2023 рік. ТСК вже домоглася суттєвого збільшення фінансування лікування поранених військових на 2024 рік, щоб кожен пакет НСЗУ повністю покривав увесь обсяг необхідної медичної допомоги. У цьому напрямку важливо відзначити роботу МОЗ. Це результат системної, спільної роботи. Дякуємо», – йдеться у дописі Ірини Констанкевич.

Участь у засіданні взяли: Міністерство оборони, медслужба ЗСУ, Міністерство охорони здоровʼя, Міністерство фінансів.

Розглянули такі питання:

  • Пропозиції щодо рівня оплати праці медиків, а також немедичного персоналу у прифронтових регіонах.
  • Важка робота у складних і небезпечних умовах неспівмірна із тією зарплатнею, яку отримують медики на лінії зіткнення. Суттєве підвищення потребує суттєвого фінансування, втім ми напрацювали модель, як можна запровадити щомісячні доплати. Нині, ще триває етап активного обговорення з Урядом.
  • Оновлення існуючих та розробка нових клінічних протоколів стандартизованого лікування основних невідкладних патологічних станів пораненених військовослужбовців.
  • Внесення до нацпереліку низки медикаментів та витратних матеріалів. Чому це важливоЛіки чи засоби, яких немає у переліку надважко фінансувати. Аби їх внести проводиться ґрунтовна, системна і кропітка робота. І вона була зроблена. Зараз є найважливіші препарати, які вже готові аби їх включили і вони тарифувалися і все робилося по закону.

Ще важливий результат роботи ТСК - Міністерство фінансів повідомило, що за необхідності буде надато додаткове фінансування для покращення умов лікування та реабілітації наших воїнів, якщо ці якщо витрати будуть обґрунтовані, і ми працюємо над цим.

«Маємо ще перелік нерозглянутих питань, їх обговорення перенесли на наступне засідання. Тож, товариство, запрошую до ґрунтовної дискусії, буду вдячна за пропозиції.», – зауважила депутатка.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: Військові, які отримали інвалідність через участь у війні, можуть безоплатно здобути нову професію.

Реклама Google

Telegram Channel