Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
У Луцьку діє проєкт, спрямований на допомогу жінкам, які постраждали від насильства

За умовами конкурсу, підприємець чи компанія, які брали участь, повинні були навчити і простажувати принаймні одну жінку та створити для неї робоче місце.

Фото: Луцька міська рада.

У Луцьку діє проєкт, спрямований на допомогу жінкам, які постраждали від насильства

У медичному центрі «Благомед» відбулась презентація проєкту «Економічні можливості для жінок, котрі постраждали від домашнього/ гендерно зумовленого насильства», який реалізовується за підтримки ООН спільно з Луцькою міською радою та місцевим бізнесом

У заході взяли участь заступник міського голови Ірина Чебелюк, начальник управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан та головний лікар МЦ «Благомед» Ольга Назаревич.

Про це інформує Луцька міська рада.

Ліна Галан розповіла, що у Луцьку відбувся конкурс грантів для підприємств та бізнесів на підтримку створення нових робочих місць для жінок, які постраждали від домашнього/гендерно зумовленого насильства або знаходяться в зоні ризику. Це – спільний проєкт міської влади, бізнесу та міжнародних організацій.

 

 Конкурс відбувся в рамках проєкту «Економічні можливості для жінок, котрі постраждали від домашнього / гендерно зумовленого насильства» за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPА Ukraine) та за фінансової підтримки уряду Канади. Реалізувати його вдалось завдяки управлінню соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради та кар’єрному хабу «ВОНА».

 

 Участь у конкурсі могли брати лише підприємства з Луцької громади. Загальний грантовий фонд склав 220 000 грн. Перевага надавалась бізнесам, які підтримують ініціативи з протидії домашньому або гендерно зумовленому насильству та дотримуються принципів сталого розвитку.

«За умовами конкурсу, підприємець чи компанія, які брали участь, повинні були навчити і простажувати принаймні одну жінку та створити для неї робоче місце. Таким чином, це дало змогу жінкам з вразливих категорій працевлаштуватись та стати фінансово спроможними, а бізнес, своєю чергою, отримав стимул ще активніше співпрацювати з постраждалими від домашнього / гендерно зумовленого насильства.», – йдеться у тексті.

 

Зрештою, за результатами розгляду поданих заявок, обрали два переможці:

Перший – підприємець, який займається роздрібною торгівлею автозапчастинами, створив одне робоче місце та працевлаштував жінку на посаду менеджерки з постачання.

Другий переможець — медичний центр «Благомед», де вдалось не лише створити нові робочі місця для 5 жінок з вразливих категорій, а й за грантові кошти центр придбав нове обладнання, а саме Ендоскоп та апарат ЕКГ.

Заступник міського голови Ірина Чебелюк зазначила, що реалізація подібних проєктів є непростою, проте дуже важливою віхою роботи міської ради спільно з бізнесом.

«Велика вдячність міжнародним організаціям, які надають такі можливості, та бізнесу, який є соціально орієнтованим та визначає пріоритетні напрямки роботи, яких зараз потребує наше суспільство. Адже нові робочі місця, якісні медичні послуги — це велика необхідність під час війни. Особлива підтримка зараз необхідна жінкам, які опинилися в складних життєвих обставинах. Саме тому, реалізація таких проєктів є важливим кроком у напрямку створення інклюзивного суспільства, де кожна жінка має змогу знайти нові перспективи у сфері праці та самореалізації», – сказала вона.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: Медзаклад Волині увійшов в сімку найкращих центрів трансплантації.

Реклама Google

Telegram Channel