Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
У Луцьку підшукали приміщення для ветеранського хабу (Фото)

Ігор Поліщук оглянув приміщення, де буде облаштовано ветеранський хаб.

Фото: www.lutskrada.gov.ua.

У Луцьку підшукали приміщення для ветеранського хабу (Фото)

Луцький міський голова Ігор Поліщук разом із фахівцями управління капітального будівництва оглянув приміщення, де незабаром буде облаштований ветеранський хаб

Його площа - понад 1000 кв.м. Будівля розташована на вулиці  Климчука Сергія (колишня вулиця Бенделіані).

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Роботи з переобладнання об'єкта, ймовірно, почнуться навесні, та спочатку варто подумати, куди відселити організації, які на сьогодні функціонують під його дахом, щоби простір для ветеранів був цілісним.

«Нам потрібні зали для навчання, лекторії, кімнати для занять з психологом, куточки надання послуг ЦНАПу і департаменту соцполітики. Місце  для групової терапії, тренажерний зал, кімнати для більярду, дитяча зона, безалкогольне кафе. Важливий момент — облаштування парковки для транспорту і відпочинкової зони на території майбутнього хабу. Тому сьогоднішній виїзд — ознайомчий. Будівельники запропонували своє бачення майбутніх ремонтних робіт», - зазначив Ігор Поліщук.

Питання створення ветеранського хабу обговорили ще 29 листопада на сесії Луцької міської ради. Депутати виділили кошти на виготовлення проєктно-кошторисної документації, а також передбачили в бюджеті на 2024 рік 50 мільйонів гривень на будівництво. Попередньо, хаб має очолити радник Луцького міського голови з питань роботи з ветеранами Тарас Сасовський. 

На сьогодні досвід роботи ветеранських хабів мають кілька міст, зокрема Київ та Львів. Тому Ігор Поліщук вже найближчим часом анонсував поїздку причетних до створення такого центру у Луцьку за перейманням досвіду. Каже, якщо заплановане вдасться втілити, місцевий ветеранський хаб буде зразковим для всієї України.

 
  

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: У Луцьку п'ять зупинок отримали нові назви.

Реклама Google

Telegram Channel