Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Вкрав півмільйона гривень з бюджету: колишнього посадовця з Волині оголосили в розшук

Георгій Штефанеса, якого оголосили в розшук.

Фото: Міністрество внутрішніх справ.

Вкрав півмільйона гривень з бюджету: колишнього посадовця з Волині оголосили в розшук

Засуджений до 5,5 років позбавлення волі колишній посадовець Підгайцівської сільської ради Георгій Штефанеса зник 14 грудня після оголошення вироку у Волинському апеляційному суді

В квітні 2023 року у Луцькому міськрайонному суді посадовця Підгайцівської сільради засудили до 5,5 років тюрми за розкрадання півмільйона гривень з бюджету громади та перешкоджання журналістській діяльності.

Про це йдеться у Центрі журналістських розслідувань «Сила правди», пише Суспільне.

В сільраді Штефанеса працював проєктним менеджером. За даними слідства, у 2019-2020 роках він зареєстрував своїх родичів підприємцями, ті мали виконати капремонт вулиць у громаді. Посадовець підписував акти виконаних робіт, але ремонт зроблений так і не був.

За рішенням суду колишній проєктний менеджер мав виплатити сільраді 500 тис. грн збитків.

«Серед «підприємців», які ремонтували дороги в Підгайцівській громаді, у тому числі – родичі Штефанеси: сини, донька, дружина, невістка. Всього – шість підприємців із прізвищем Штефанеса, які загалом виграли понад 200 тендерів із ремонту доріг на понад 60 мільйонів гривень», — зазначили журналісти.

У січні 2021-го волинська журналістка Людмила Яворська займалась розслідуванням зловживань у Підгайцівській громаді. Під час візиту у сільраду Штефанеса перешкоджав журналістській діяльності і штовхав журналістку. На місце тоді викликали поліцію.

14 грудня 2023 року, коли востаннє бачили Георгія Штефанесу, Волинський апеляційний суд ухвалив залишити без змін рішення першої інстанції. Його мали забрати із зали суду під конвоєм, але цього не сталося.

Як повідомила речниця Нацполіції області Ольга Бузулук, правоохоронці шукали Штефанесу за місцем проживання, однак, там його не виявили.

13 січня Луцьке районне управління поліції оголосило засудженого в розшук. Інформація про нього уже з'явилася на сайті Міністерства внутрішніх справ.

Як зазначила Ольга Бузулук, невдовзі колишнього посадовця також оголосять у міжнародний розшук.

За даними журналістів-розслідувачів, наразі Георгій Штефанеса ухиляється від виконання вироку суду за кордоном.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: Кому продали «Старовижівський Буковель».

Реклама Google

Telegram Channel