Курси НБУ $ 40.54 € 43.86
Реконструйований будинок для переселенців у Ківерцях прийняв перших жителів

Реконструйований заклад у Тростянці розрахований на розміщення близько 70 переселенців у 18 окремих квартирах.

Фото Ківерцівська міська рада.

Реконструйований будинок для переселенців у Ківерцях прийняв перших жителів

Колишній гуртожиток школи-інтернату у селі Тростянець Волинської області переобладнали під житловий будинок для переселенців у рамках проєкту «Підтримка ЄС для задоволення нагальних житлових потреб внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в Україні», що фінансується Європейським Союзом і реалізується під управлінням НЕФКО

Програма вартістю 19 мільйонів євро передбачає фінансування проєктів, спрямованих на забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб (ВПО) у десяти містах.

Про це інформує Ківерцівська міська рада.

Реконструйований заклад у Тростянці розрахований на розміщення близько 70 переселенців у 18 окремих квартирах.

 

 Колишній гуртожиток школи-інтернату у селі Тростянець Волинської області переобладнали під житловий будинок для переселенців у рамках проєкту «Підтримка ЄС для задоволення нагальних житлових потреб внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в Україні», що фінансується Європейським Союзом і реалізується під управлінням НЕФКО. 24 січня реконструйований заклад прийняв перших мешканців на урочистому відкритті. У заході взяли участь голова Ківерцівської міської ради Олександр Ковальчук, голова Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко, директор підрядної організації ТзОВ «Житлобуд-2» Леонід Стефанович та експерт консалтингової компанії «ГАРДЕ» з питань будівництва та термомодернізації Михайло Харко.

З початку повномасштабного вторгнення Росії Ківерцівська ТГ Волинської області, до складу якої входить село Тростянець, прихистила понад 2000 переселенців з інших регіонів України, з яких близько 700 залишилися на постійне проживання в місті. Щоб задовольнити їхні житлові потреби, місцева влада долучилася до програми.

 

 Програма спрямована на забезпечення українців, що були змушені залишити свої домівки через збройну агресію Російської Федерації, житлом у десяти містах західної та центральної України: Ківерцях, Чернівцях, Чорткові, Івано-Франківську, Хмельницькому, Ковелі, Луцьку, Рівному, Золочеві та Звягелі. Загальний бюджет програми становить 19,4 млн євро, з яких біля 1,5 млн євро було спрямовано на реконструкцію гуртожитку в селі Тростянець Ківерцівської громади.

 

 

Реклама Google

 

Telegram Channel