Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
У ліцеї на Волині відкрили меморіальну дошку загиблому Воїну

Вічна шана Герою!

Фото: facebook.com.

У ліцеї на Волині відкрили меморіальну дошку загиблому Воїну

25 січня, у 34-ту річницю від дня народження Захисника, у Мирківському ліцеї відбулося урочисте відкриття пам’ятної меморіальної дошки Богдану Анатолійовичу Саку, випускнику цієї школи

Воїн загинув 27 січня 2023 року поблизу  Вугледару, захищаючи територіальну цілісність нашої держави.

Про це повідомляє Горохівська міська територіальна громада.

Згадати Героя та вшанувати його пам’ять у ліцеї зібралися рідні, друзі загиблого, педагоги та учні, волонтери, жителі громади.

Право відкрити меморіальну дошку надано синам загиблого Воїна – Тимофію та Захарію. Присутні вшанували пам’ять загиблого земляка хвилиною мовчання та поклали квіти до меморіальної дошки, запаливши свічки пам’яті.

По завершенні заходу відправлено літію біля могили Богдана Сака на місцевому кладовищі.

Народився Сак Богдан Анатолійович 25 січня 1990 року в селі Мирків Горохівського району Волинської області. Закінчив Мирківську загальноосвітню школу І-ІІ ступеня в 2005 році. Повну середню освіту здобув у Підберезівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступеня. У 2008 році закінчив Луцьке вище професійне училище будівництва та архітектури. У 2012 році закінчив Луцький національний технічний університет і отримав базову вищу освіту за напрямком підготовки «Будівництво», здобув  кваліфікацію бакалавра будівництва.

З 2014 року їздив на роботу до Польщі. У 2019 році розпочав працювати у Волинській мостобудівельній компанії.

Одружився у 2012 році. Дружина - Сак Марія Анатоліївна, в сімї народилося двоє синів - Сак Тимофій Богданович (2013 року народження) і Сак Захарій Богданович (2014 року народження). Сім'я купила будинок у селі Лемешів, переїхали туди жити. Діти навчаються у місцевій школі.

Сак Богдан був мобілізований на військову службу 1 липня 2022 року. З цього часу проходив вишкіл у селі Старичі Яворівського району Львівської області. Від 11 серпня 2022 року був призначений на посаду водія 1 мотопіхотної роти мотопіхотного батальйону військової частини А 4583. 22 серпня 2022 року прибув у місто Біла Церква. Брав участь у бойових діях в районі Курахове - Вугледар. 27.01.2023 року загинув від отриманих поранень, несумісних з життям, в результаті здійснення противником артилерійського обстрілу позицій підрозділу поблизу населеного пункту Вугледар Волноваського району Донецької області. Герой загинув в результаті бойових дій під час захисту Батьківщини. Поховали Богдана Сака 3 лютого 2023 року у рідному селі Мирків.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: У Волинське місто литовський благодійник привіз гуманітарну допомогу для воїнів.

Реклама Google

Telegram Channel