Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
На вулицях Луцька ремонтують дорожнє покриття (Фото)

Одна бригада вдень виконує робіт до 30 м2.

Фото: .lutskrada.gov.ua.

На вулицях Луцька ремонтують дорожнє покриття (Фото)

Зима — проблемне міжсезоння у сенсі утримання доріг

У цей період головне завдання комунальних служб: не допустити збільшення проблемних ділянок за період, коли заморозки чи потепління сприяють утворенню ям, вибоїн тощо.

Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

Тому представники департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради систематично проводять обстеження вулично-дорожньої мережі, фіксують недоліки для забезпечення стислих термінів проведення ремонту. І якщо в теплу пору року ремонт здійснюється гарячим асфальтуванням, то узимку — вибоїни латають холодним асфальтуванням.

Холодний асфальт – це багатокомпонентний матеріал, який містить дрібнозернистий щебінь, органічні кислоти, пластифікатори, полімери. Набування ним міцності відбувається не за рахунок охолодження поверхні, а в результаті випаровування вуглеводнів при контакті з повітрям, шляхом хімічної реакції.

Роботи, як правило, виконуються до температури повітря -7 С. Пріоритет надається магістральним вулицям та вулицям, де курсує громадський транспорт. Холодний асфальтобетон та ремонтну карту попередньо розігрівають та ущільнюють за допомогою дорожніх котків або вібраційних плит.

Одна бригада вдень виконує робіт до 30 м2. А загалом натепер у Луцьку працює до 4 ремонтних бригад. При атмосферних опадах роботи не проводяться. Станом на 29 січня латання шляхів відбувається на вулицях Львівська, Ківерцівська, проспект Відродження.

 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: У Луцьку мешканці багатоповерхівок залишились без тепла.

Реклама Google

Telegram Channel