Курси НБУ $ 40.45 € 43.27
Для молоді з Волині науковці станції «Академік Вернадський» провели онлайн-екскурсію Антарктидою

Місцева молодь проявила великий інтерес до цієї події та роботи учених в Антарктиді.

Фото: gorokhivrada.gov.ua.

Для молоді з Волині науковці станції «Академік Вернадський» провели онлайн-екскурсію Антарктидою

Учні та вчителі Горохівських ліцеїв, студенти й викладачі Горохівського фахового коледжу ЛНУП та всі охочі мали ексклюзивну можливість поспілкуватися з науковцями, які працюють на станції «Академік Вернадський»

28-ма антарктична експедиція об'єднала 14 учасників. Серед них – мікробіолог Львівського національного університету ім. Івана Франка Тарас Перетятко та метеоролог Олександр Полудень, які ділилися враженнями перебування в Антарктиді.

Про це інформує Горохівська міська рада.

Учасники експедиції розповіли власні історії, як їм довелося подолати не тільки величезні відстані та морози, але і пристосуватися до життя в унікальних умовах Антарктичного регіону. 

У ході зустрічі мікробіолог Тарас Перетятко здійснив захоплюючу презентацію про таємниці життя на цьому холодному континенті та наукові дослідження, які там проводяться. Олександр Полудень поділився своїм досвідом роботи в екстремальних погодних умовах та розповів про важливість його професії для наукових досліджень в Антарктиді.

Учасники онлайн-зустрічі мали можливість побачити захоплюючі відеоролики, зняті науковцями, які демонстрували унікальні види тварин, що пристосувалися до життя на цьому континенті. Також, відбулася віртуальна екскурсія, представлена науковцями. Це знакова  подія в інформаційному та науковому збагаченні нашої молоді. Ця подорож включала в себе огляд краєвидів навколо станції, робочих приміщень станції, лабораторій та обладнання, яке використовується для проведення досліджень. Після презентацій, науковці відповіли на усі запитання, які цікавили учасників заходу, адже молодь проявила великий інтерес до цієї події та роботи учених в Антарктиді.

 
 

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Читайте також: Школярка з Волині – найкращий знавець рідної мови з-поміж чотирьох тисяч дев'ятикласників України.

Реклама Google

Telegram Channel