Курси НБУ $ 40.75 € 43.70
На Волині судять пенсіонера за підтримку російської агресії (Фото, відео)

Поспілкуватися із обвинуваченим пенсіонером вдалося після судового засідання.

Фото: Суспільне. Новини.

На Волині судять пенсіонера за підтримку російської агресії (Фото, відео)

У Луцьку на лаві підсудних - 74-річний пенсіонер

Чоловіку загрожує до п'яти років позбавлення волі.

Як розповів Суспільному прокурор Олег Костюк, за версією слідства, мешканець села Лучиці Луцького району на початку повномасштабної війниу російській соцмережі підтримував російські наративи.

«Будучи зареєстрованим в мережі «Однокласники» здійснював поширення публікацій, які містять виправдовування, визнання правомірною агресії Російської Федерації», — зазначив прокурор.

Під час засідання суд заборонив знімати обвинуваченого та його адвокатів.

Обвинувачений вину не визнає

Поспілкуватися із обвинувачеим пенсіонером Суспільному вдалося після судового засідання. Свою провину 74-річний чоловік не визнає. Каже: його сторінку у соцмережах зламали.

«В мене була можливість їхати в Росію служити. Я сказав: нєт, назад на Україну мене! В «Однокласниках» у мене знайшли лайки. Взламати комп’ютер — дєлать нєчєго. Це ж тєхніка, треба знать її», — сказав обвинувачений.

Що на суді розповіли свідки

На судове засідання у якості свідка запросили односельчанку обвинуваченого Надію Ткачук. Пенсіонерка засвідчила, що пенсіонер у приватних розмовах не раз озвучував проросійську риторику.

Надія Ткачук виступає у суді у якості свідка.
Надія Ткачук виступає у суді у якості свідка.

 «Він питав чи я не боюся, що прийде Путін і мене посадить. А я кажу, що як мене посадить, то і тебе посадить…Будеш сухарі носити, отака була мова. Я виходжу, вареники місила. Кажу: подінься, бо як візьму зараз граблі», — сказала жінка судді.

На прохання захисту обвинуваченого пенсіонера, наступного судового засідання заслухають свідчення інших односельчан, а також його сина та доньку. Зі слів пенсіонера, вони мають ствердити, що їхній батько має патріотичні погляди.ʼ

Читайте також: «На Рівненщині фура переїхала пішохода, який лежав на трасі».

Реклама Google
 

Telegram Channel