Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Яка з країн Євросоюзу збільшить підтримку наших біженців

Фото ілюстративне.

Фото: TT.

Яка з країн Євросоюзу збільшить підтримку наших біженців

Влада Швеції розробила законопроєкт, який дозволить українцям отримати шведський номер соціального страхування.

Це надасть доступ до багатьох послуг. Також передбачено суттєве збільшення соціальних виплат.

Про це інформує ГЛАВКОМ.

 - Це означає, що вони отримають зовсім інший доступ до шведської системи охорони здоров'я, можливість отримати BankID, а також отримують право на більш високу підтримку, – заявила міністерка міграції Марія Мальмер Стенергард.

Вона додала, що українцям потрібен повний доступ до навчання шведською мовою, послуг служби зайнятості. Законопроєкт буде винесений на обговорення, і очікується, що він може набути чинності восени.

Раніше уряд критикували за виплати українським біженцям, які прибули до Швеції після вторгнення Росії до України. Якщо законопроєкт буде ухвалено, добову суму з нинішніх 71 шведської крони (6,28 євро) буде збільшено до 308 шведських крон (27,26 євро). Тобто за місяць українські біженці отримуватимуть близько 818 євро.

Закон спрямований на українців, які перебувають у Швеції більше року та планують залишитися довше.

Водночас, Швеція хоче запровадити нові вимоги, які дозволять депортувати шукачів притулку та іммігрантів за зловживання наркотичними речовинами, зв'язок зі злочинними угрупованнями або висловлювання, що загрожують шведським цінностям. 

 -Передумовою успішної інтеграції є те, що люди, які хочуть жити в Швеції, також повинні дотримуватися основних норм, жити чесно і добре поводитися, – заявила пані Марія.

Новини та корисна інформація – швидко, оперативно, доступно!​ Приєднуйтесь до нашого Телеграм-каналу  Volyn Nova.

Реклама Google

Telegram Channel