Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Розвал-сходження: що це, і як часто необхідно робити

Реклама.

Фото: guma.com.ua.

Розвал-сходження: що це, і як часто необхідно робити

Одна з процедур, яка проводиться тільки в професійних автосервісах, знайома кожному водієві – розвал-сходження. Що це таке, для чого потрібно і як часто робиться – поговоримо нижче.

Що таке розвал-сходження

Терміном розвал прийнято називати кут, умовно проведений між вертикальною віссю колеса і площиною його обертання. Розвал може бути негативним і позитивним. У першому випадку мова про нахил верхньої частини колеса всередину, у другому – назовні. Вимірюється величина в градусах або міліметрах. 

Сходження також може бути позитивним, коли передня частина колеса спрямована всередину, і негативним, коли передні частини коліс дивляться назовні. 

Від того, наскільки дотримані і вивірені норми розвал-сходження, залежить і технічний стан автомобіля, і те, наскільки правильно і швидко будуть зношуватися покришки. Порушення в заданих параметрах ведуть до поломок і швидкого виходу з експлуатації автогуми, так що доведеться купувати новий комплект. Добре, що є інтернет-магазини з доступними цінами, Де купити шини для будь-якого сезону і типу автомобіля можна швидко і недорого. Такі, як Guma (ГумаЮа). Тут представлені тільки оригінальні комплектуючі від провідних світових брендів.

Як часто проводиться розвал-сходження

Існує кілька ознак, що вказують на те, що пора робити схід-розвал.

  • Автомобіль «веде» під час руху

  • Протектор покришок зношується нерівномірно

  • Положення коліс і керма не збігається

Якщо ви помітили ці та інші тривожні ознаки, значить, потрібно терміново звернутися в автосервіс. Інакше, можна спровокувати серйозну поломку транспортного засобу або аварійну ситуацію на дорозі. Щоб уникнути таких наслідків, краще регулярно проходити профілактику і проводити розвал-сходження автомобіля. Експерти склали ряд рекомендацій з цього приводу:

  • Кожен раз, коли проводиться сезонна заміна покришок, тобто, два рази на рік.

  • Кожні 20 тисяч кілометрів пробігу.

  • Після ремонту ходової частини автомобіля.

Реклама Google
 

Telegram Channel